adenbukten
adenbukten

Pirater holdt slaver på sjørøverskip

20 slaver ble tvunget til å arbeide som mannskap ombord «piratenes moderskip».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nairobi (NTB-Reuters-AFP): Nederlandske soldater har arrestert sju pirater i Adenbukta utenfor kysten av Somalia. Rundt 20 slaver som ble tvunget til å seile piratskipet, er satt fri av soldatene.

Nederlenderne, som er utplassert på et marinefartøy fra NATO, slo til da et tankskip ble angrepet av sjørøverne lørdag. Tankskipet Handytankers Magic seiler under Marshalløyenes flagg men eies av et gresk rederi.

NATO-talsmannen Alexandre Fernandes opplyste til nyhetsbyrået Reuters at soldatene fant rundt 20 gisler om bord i det han kalte «piratenes moderskip». Disse gislene var blitt tvunget til å arbeide som mannskap, sa han.

I fjor ble mer enn 130 skip angrepet av sjørøvere i farvannene utenfor den somaliske kysten, der 17 fartøyer for tiden blir holdt tilbake av piratene. Vestlige marinestyrker kan pågripe slike pirater, men det er uklart hva som skal skje med sjørøverne etterpå.

Den franske marinen har arrestert hele 71 pirater, men bare 15 av disse er sendt til Frankrike for å bli stilt for retten der. En sjørøver som deltok i kapringen av et amerikansk skip, skal framstilles for en domstol i New York i det som betraktes som en prøvesak. (©NTB)