Minst 25 drept i selvmordsangrep i Pakistan

Minst 25 mennesker er drept i to ulike selvmordsangrep nordvest i Pakistan. Begge angrepsmennene sprengte seg selv og sine ofre i lufta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ene av de to angrepene lørdag var rettet mot en kolonne med militære kjøretøyer nær byen Kohat. Kolonnen ble rammet av en voldsom eksplosjon, etter at en liten lastebil var kjørt inn i den, og minst 20 mennesker ble drept.

Det andre angrepet skjedde i byen Doaba i et urolig stammeområde ikke langt fra Pakistans grense mot Afghanistan. En selvmordsbomber kjørte bilen sin fram til en kontrollpost og utløste en sprengladning, sa talsmenn for politiet.

– Fem politifolk led martyrdøden i Doaba, mens tre andre sikkerhetsfolk er skadd, framholdt en tjenestemann overfor nyhetsbyrået AFP. Ingen tok umiddelbart på seg skylden for de to angrepene.

Militante motstandere av Pakistans deltakelse i den USA-ledede krigen mot terror retter med jevne mellomrom angrep mot pakistanske soldater og sikkerhetsfolk. Siden 2002 er 1.500 mennesker drept i slike aksjoner. (©NTB)