Skadet: Thorstein Helstad  (Foto: JEAN CHRISTOPHE VERHAEGEN/AFP)
Skadet: Thorstein Helstad (Foto: JEAN CHRISTOPHE VERHAEGEN/AFP)

Sats på disse lagene

Formsterke Valenciennes får tillit mot et Le Mans uten toppscorer Thorstein Helstad på lørdagens oddsdobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 18. april, frist kl. 15.55:
33 Sunderland - Hull H 1,70
72 Valenciennes - Le Mans H 1,90

Totalodds: 3,23

Gjester i fritt fall
Premier League. Sunderland var i aller høyeste grad med på notene da tabelleder United gjestet Stadium of Light påskeaften, men som så ofte før mot topplagene skortet det på effektiviteten i de avgjørende situasjonene. Kampprogrammet har vært tøft den siste tiden, og med syv kamper uten seier ligger hjemmelaget utsatt til to poeng over nedrykksstreken. McCartney (f) mangler fortsatt, tilbake er viktige Richardson (m) og Whitehead (f).

Hull ligger to poeng foran vertene i kampen om fornyet kontrakt. Etter den sensasjonelt gode sesonginnledningen, har nykommerne vært omtrent den kasteballen alle forventet før sesongstart. Den eneste triumfen på de 16 foregående var av det heldige slaget da Fulham ble slått i London. For en uke siden ble det 1-3-nederlag mot sammenlignbare Boro. Spissen Cousin må se an formen, Myhill trolig tilbake mellom stengene. Mendy (f) og kaptein Ashbee (m) er uaktuelle med henholdsvis skade og karantene.

Sunderland har uten tvil et sterkere mannskap på papiret, og benytter trolig anledningen til å ta tre kjærkomne poeng foran sine egne. 1,70 holder til en plass på bongen.

Hjemmelaget tilbake på vinnersporet
Ligue 1. Valenciennes fremsto som en nedrykkskandidat da det nærmet seg juletider, men en imponerende snuoperasjon har ført laget opp på 12. plass. Tradisjonen tro klart sterkest på eget gress, der de syv siste har gitt 6-1-0. Rekken på totalt 13 kamper uten nederlag ble brutt sist, da to baklengsmål på overtid kostet ett poeng. Fortsatt en håndfull spillere på skadelisten, men ingen nye siden forrige kamp. Mater (f) går ut i karantene.

Le Mans vant for første gang på seks kamper da Sochaux ble beseiret for en uke siden. Forrige borteseier kom over tabelljumbo Le Havre i oktober, siden har det blitt 0-4-7 på 11 kamper. Stiller igjen uten sin norske duo Strømstad (m) og toppscorer Helstad (a). I tillegg kommer noen fravær av mindre betydning.

Hjemmesterke Valenciennes har en høyst overkommelig oppgave foran seg her. Brukbare 1,90 spilles.

Vurdert av Tage Barstad og Magnus Wattne