Kolstad Håndball tjener fett på grasrotandelen.  (Foto: TV 2/)
Kolstad Håndball tjener fett på grasrotandelen. (Foto: TV 2/)

Tjener fett på storgambler

Kolstad håndball nyter godt av én gambler som har brukt utrolige 2,4 millioner siden nyttår. Det bekymrer spillavhengighetsekspert.

Kolstad/Bergen (TV 2 Sporten): «Vi bryr oss» er slagordet til Kolstad håndball i Trondheim. Og det er tydelig at noen bryr seg om dem også. Den lille håndballklubben med 200 aktive medlemmer har håvet inn nesten 125 000 kroner fra grasrotandelen hittil i år og er med det landets tredje største mottaker.

- Det er jo veldig trivelig at de tenker på oss når de skal spille på grasrotandelen, sier daglig leder i Kolstad Håndball, Jostein Sivertsen, til TV 2 Sporten.

Se TV 2 Sportens innslag i videovinduet over.

Vålerenga har tjent mest med 244 623 kroner fra 1268 spillere. Men bare 46 spillere står bak Kolstads grasrotinntekt. Det får varsellampene til å blinke hos spilleavhengighetsekspertene.

- Jeg tenker tanken at dette handler om problemspillere som har en avhengighet i forhold til oddsen, sier Anne-Karin Kolstad, generalsekretær i Actis, en organisasjon som jobber med spilleavhengighet.

- Hvor trygg er du på at det ikke er folk som er spilleavhengige som satser?

- Det er vanskelig for meg å si, sier Sivertsen i Kolstad Håndball.

Men TV 2 vet at én drar hele lasset. Han har spilt på oddsen for svimlende 2,4 millioner kroner hittil i år. Det tilsvarer 200 000 kroner i uka.

- Om det kommer fra mange få eller én stor er likegyldig for oss, fremholder Sivertsen.