Allmøte på Aker Solutions fredag. (Foto: TV 2)
Allmøte på Aker Solutions fredag. (Foto: TV 2)

Måtte roe ned ansatte

Mens Røkke og staten krangler om Aker-transaksjonene, måtte ledelsen i Aker Solutions i dag innkalle til allmøte. De ansatte er urolige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den pågående konflikten rundt salget av flere selskaper fra Aker til Aker Solutions har ført til så sterk uro blant de 12.000 ansatte i Aker Solutions i Norge at ledelsen i dag så seg nødt til å ha et allmøte for å roe ned situasjonen.

Forsvarte kjøpet

- De synes det har vel mye bråk, så de er usikre på hva de skal tro og hva de skal mene, sier konserntillitsvalgt Åsmund Knutsen i Aker Solutions til TV 2 Nyhetene.

På allmøtet forsvarte toppsjefen overfor de ansatte hvorfor det var riktig for delvis statseide Aker Solutions å kjøpe fem selskaper fra Røkkes Aker.

Langsiktig

- Dere skjønner at dette har vi greie på i Aker Solutions. Vi kan ikke la oss styre av det kortsiktige vi nå er ute for, sa konsernsjef Simen Lieungh til sine ansatte under allmøtet. Kommunikasjonsdirektør Jannik Lindbæk utdyper.

- Det som ble gjort rede for er hvorfor dette er viktig og riktig for Aker Solutions i årene fremover.

Tillit

Lindbæk tror også at Stoltenbergs krav om en uavhengig granskning kan være løsningen på konflikten.

- Vi tror vel kanskje at grunnlaget kan ligge i en ny og uavhengig vurdering av transaksjonene, slik at det kan skapes den nødvendige tillit blant alle aksjonærer om at dette er bra, sier Lindbæk til TV 2.