Sjokkregning fra Fjelltunveien redusert av retten

Regningen et betongfirma sendte etter bergingsaksjonen i Fjelltunveien 31 i Ålesund, var i høyeste laget, fastslår Sunnmøre tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Hjelvik Betongsaging som sendte en regning på 1.718.000 kroner til Ålesund kommune for arbeid som ble gjort i forbindelse med at en boligblokk i Fjelltunveien kollapset i mars i fjor.

Retten mener at firmaet har krav på skikkelig betaling for et verdifullt arbeid, men mener at 537.500 kroner er riktig beløp.

Fem mennesker var savnet etter at boligblokken ble truffet av en stor steinblokk. Dette førte til at de to nederste etasjene kollapset fullstendig. Hjelvik Betongsaging ble engasjert for å bore i betongen i ruinene, slik at de savnede kunne hentes ut.

Det ble ikke gitt noen forhåndspris, og brannsjefen i Ålesund ble sjokkert da regningen kom.

Retten karakteriserer firmaets regning som «tynn» og mener at vanskelighetene som har oppstått i ettertid er frembrakt av firmaet selv.

Retten har beregnet den totale arbeidstiden som medgikk til 218 timer, hvorav 64 timer med risikotillegg. Dermed er regningen redusert til en tredel.

Ålesund kommune har i det vesentlige fått medhold i denne saken, mens Hjelvik Betongsaging har tapt fullstendig. Hjelvik Betongsaging må betale egne sakskostnader, men slipper å betale saksomkostningene for kommunen.

Det var Hjelvik Betongsaging som saksøkte Ålesund kommune, etter at kommunen bare ville betale 232.750 kroner for jobben. (©NTB)