Wayne Rooney i Everton drakt  (Foto: Dave Thompson/EPA)
Wayne Rooney i Everton drakt (Foto: Dave Thompson/EPA)

Rooney latterliggjorde Southall

Wayne Rooney viste sitt talent, og latterliggjorde Everton-keeper allerede som 11-åring.

Ti tusenvis av Everton-supportere har sterke følelser knyttet til navnet Wayne Rooney.

Det var der den nåværende Manchester United-spissen startet sin karriere og det var for the Blues 23-åringen scoret sitt første Premier League-mål.

Men det var som 11-åring Rooney markerte seg på Goodison Park for første gang.

Lekte seg med storkeeper
Wayne Rooneys oppgave i Merseyside-derbyet var å varme opp Evertons tidligere keeperkjempe, Neville Southall. Det få, og aller minst Southall regnet med var at 11-åringe Rooney skulle latterliggjøre Southall foran elleville hjemmefans.

Tidligere Everton-kaptein Dave Watson minnes øyeblikket.

- Neville har ingen høflig måte å si ifra om ting på. Så han benyttet seg ikke av fraser som «unnskyld meg, kan du slutte», men «se til helvete å slutte med det der din lille...», humrer Watson i intervju med The Sun.

Vil ha pepper og pipekonsert
Førstkommende søndag møter Rooney Everton i FA-cupens semifinale på Wembley. United-stjernen vil neppe bli tiljublet på samme måte som da han som 16-åring ble tidenes yngste målscorer i Premier League. Og Rooney håper Everton-supporterne gir lyd fra seg.

- Alle negative tilrop jeg får gjør bare at jeg vil spille bedre. Jeg bryr meg ikke så mye om det lenger nå, fordi jeg forventer det når vi spiller mot Everton, sier Rooney til The Sun.