Sigurd Rushfeldt  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Rushfeldt tar ingen sjanser

TV 2 Sporten gir deg hyppige oppdateringer utover dagen om ditt lag før helgens tippeligarunde.

- Jeg tar ingen sjanser om jeg kjenner jeg smerter i leggen i morgen. Da spiller jeg ikke, sier Sigurd Rushfeldt til TV 2 Sporten.

Han regner sjansene for at han blir å finne på matten når Tromsø tar imot Lillestrøm på Alfheim i morgen som 30-70.

Her kan du se «Før Runden» direkte kl. 15.00

Odd Grenlands Anders Rambekk lider valgets kvaler i dag, fredag. Kona har gått over terminen - og det er neimen ikke sikkert at fødselen er i gang før Rosenborg står på motsatt banehalvdel på Lerkendal klokken 18 søndag.

- Anders har ikke bestemt seg for om han blir med til Trondheim. Vi skal snakke sammen i dag - så får vi se hva som skjer. Men han er lysten på å få med seg fødselen, sier Odd Grenlands lege Ola Stamnes til TV 2 Sporten.

Status før helgen:
Her er de forskjellige tippeligalags oppdaterte skadesituasjon før helgens 5. runde:

Bodø/Glimt: Bodø/Glimts stall er nesten helt skadefri. Runar Berg, Stian Theting og Thiago Martins er nesten helt kvitt plagene sine og aktuelle til kampen mot Sandefjord. Samtidig trener både Johan Lædre Bjørdal og Daniel Stensland sammen med resten av laget, men søndagens kamp kommer trolig for tidlig for dem.

Brann: Endringer på Brann-laget fra kampen mot Tromsø - for på midtbanen går Hassan El Fakiri ut og erstattes av Tijan Jaiteh. Karantenedømte Rodolph Austin erstattes av Gylvi Einarsson. Azar Karadas borte fra spissplassen. Det er David Nielsen som starter på topp sammen med Eirik Huseklepp.

Lillestrøm: Bjørn Helge Riise er friskmeldt og kampklar etter skaden han pådro seg i kampen mot Vålerenga. Den nysignerte nigerianeren Nosa Emanuel Igiebor (18) starter på benken på Alfheim i morgen. Vidar Riseth er ifølge LSK-trener Henning Berg aktuell for en plass i midtforsvaret ved siden av Frode Kippe.

Se intervju med Henning Berg og Bjørn Helge Riise her:

302292

Lyn: Endre Knutsen trenger 14 dager til før han er klar. Richard Nilsson er også ute, ifølge ansvarlig lege Anders Walløe.

Molde: Molde-kaptein Daniel Berg Hestad er usikker til kampen mot Stabæk. 33-åringen fikk en vridning i ankelen under kunstgresstrening torsdag denne uken. Han blir likevel med troppen til Oslo der han skal testes før kamp. Dersom Berg Hestad må stå over er det slutt på benketilværelsen til Magne Hoset, som kommer inn som erstatter på Moldes midtbane. Svensken Mattias Mostrøm er fortsatt skadd og uaktuell for romsdalingene.

Odd Grenland: Tommy Svindal Larsen er ute i to-tre uker til med sin strekkskade, ifølge lege Ola Stamnes. Anders Rambekk er usikker på grunn av fødsel.

Rosenborg: Erik Hamrén vurderer formasjonsendring fra 4-2-3-1 til 4-4-2 til kampen mot Odd. Svensken har på trening denne uka spilt både med Steffen Iversen og Rade Prica på topp for om mulig å gi mer pondus foran motstandernes mål. Legger han om ryker mest sannsynlig Trond Olsen ut av startoppstillingen.

Sandefjord: Samuel Isaksen er i alle fall ute to uker til. Rune Hansen og Martin Jensen er usikre, ifølge fysioterapeut Espen Strøm-Normann.

Stabæk: Det eneste usikkerhetsmomentet er om Fredrik Risp blir kampklar. Om ikke spiller Inge André Olsen fra start. Mikkel Diskerud nærmer seg startoppstillingen, men starter på benken. Janne Jönsson varsler at det nye stjerneskuddet vil få lengre innhopp i fremtiden.

Start: Ole Martin Årst og Bernt Hulsker sliter begge med skader og er usikre. Erik Mykland er friskmeldt og klar til kamp. Trener Knut Tørum avgjør om Myggen får sitt tippeligacomeback mot Aalesund.

Strømsgodset: Godset har ingen spillere ute med karantene og kan melde om en friskmeldt stall - ser en bort ifra de langtidsskadde spillerne Mathias Andersson, Kim André Madsen og Christer George. Det opplyser Drammens-klubben til TV 2 Sporten.

Tromsø: Sigurd Rushfeldt sliter fortsatt med krampe/strekk i leggen, og trente alternativt i dag. Til TV 2 Sporten sier Rushfeldt at det er 30 prosents sjanse for at han spiller. Målkongen skal testes før kamp i morgen, og kjenner han noe i leggen da vil han ikke spille. Sead Ramovic, Joel Lindpere, Miika Koppinen har alle vært usikre denne uken, men ifølge fysisk trener Truls Hallen er alle klar til kampen mot Lillestrøm. Trener Per-Mathias Høgmo har lekt med ulike formasjonsendringer, men med alle mann tilbake så blir det 4-4-2 igjen.

Vålerenga: Juan Fuenmayor og «Moa» er ute, ifølge Eirik Bjærke - medisinsk koordinator i VIF. «Moa» pådro seg likevel ikke strekk mot Lillestrøm, men en muskelspasme - og satser på å være klar til kampen mot Odd Grenland i Skien 26. april. Lillebror «Mos» tar trolig plassen hans i startoppstillingen mot Brann.

Aalesund: Peter Kopteff er ikke klar for spill før om fire-fem uker. Øyvind Gram og Adin Brown er langtidsskadde. Alexander Mathisen er usikker.