Mindreårige tiltalt for bestialsk tortur

Seks mindreårige er blant de åtte personene som er tiltalt for bestialsk tortur av en 16-åring på Karmøy i Rogaland i desember i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Haugesunds Avis ble til og med erfarne politimenn rystet over det den 16 år gamle gutten ble utsatt for i løpet av to døgn i desember 2008.

- Volden er sjokkerende, selv for erfarne etterforskere og politijurister. Dette kan kun kalles tortur, sa politioverbetjent Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt da saken ble omtalt for første gang i fjor.

Sjokkerende

Nå er straffesaken berammet til behandling i Haugaland tingrett 8. juni, og tiltalebeslutningen er sjokkerende lesning.

16-åringen ble tatt med til leiligheten til en 25 år gammel mann sammen med sin kjæreste. Mens kjæresten ble plassert i et annet rom, skal den 16 år gamle gutten ha blitt utsatt for grove overgrep av de åtte tiltalte.

Overgrepene skal ha bestått i at gutten ble kledd naken og bundet fast til en stol for deretter å bli slått, sparket og pisket i ansiktet og over store deler av kroppen. Han skal ha blitt brent med et strykejern flere steder på kroppen, varmt vann ble helt over kjønnsorganet og ryggen hans, og håret ble snauklippet.

Barberhøvel og forbrenning

I tillegg skal kviser på ryggen hans ha blitt barbert bort med barberhøvel, sitronsaft helt i øynene hans og et stearinlys ført inn i guttens endetarm.

16-åringen ble påført første-, andre- og tredjegrads forbrenning, nesebrudd og brudd i kinnbuen, og lå på sykehus i to døgn etter mishandlingen.

Mishandlingen ble oppdaget etter at en lærer ved Karmsund videregående skole hørte rykter om hva som hadde foregått og tipset politiet.

Flere av de tiltalte erkjenner delvis straffskyld for det de er tiltalt for. (©NTB)