Statsminister Jens Stoltenberg støtter Martin Kolberg i hans uttalelser om at Ap vil gå til kamp mot radikal islam.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Statsminister Jens Stoltenberg støtter Martin Kolberg i hans uttalelser om at Ap vil gå til kamp mot radikal islam. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
stoltenbergdirekte_680
stoltenbergdirekte_680

Stoltenberg: - Ingen Aker-avklaring nå

Utsetter deadlinen for når staten må komme til enighet med Aker, på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet forbereder seg på landsmøtet som starter lørdag. Men da partiet inviterte til pressefrokost i dag - for å snakke om landsmøtet, var det ikke overraskende Aker-saken som fikk mest oppmerksomhet.

I de 50 minuttene Jens Stoltenberg fikk spørsmål, handlet alt om striden mellom regjeringen og Aker.

- Viktigst med god avklaring

- Jeg er opptatt av at vi skal finne en løsning som viser at vi kan ha et fortsatt tungt statlig eierskap i mange norske bedrifter, sier Jens Stoltenberg til TV 2 Nyhetskanalen fredag formiddag.

- Kan du gå inn på landsmøtet i morgen uten avklaring?

- Det viktigste er ikke når en avklaring kommer, men at det er en god avklaring som kommer. Det er vi alle opptatt av. Derfor er det nå dialog - vi snakker sammen.

- Vi må få en god løsning som fjerner usikkerheten som har oppstått rundt handelen, utdyper han.

- Har du vært i kontakt med Kjell Inge Røkke?

- Ikke jeg personlig, sier Stoltenberg, som ikke vil si hva han synes om Røkke fordi det kan undergrave muligheten for å komme til enighet.

OSLO 20090402: Fv.: statsminister Jens Stoltenberg, Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen var tilstede torsdag under
OSLO 20090402: Fv.: statsminister Jens Stoltenberg, Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen var tilstede torsdag under

- Ødelegger ikke landsmøtet

Verken Stoltenberg eller Aps partisekretær tror Aker-saken vil ødelegge partiets landsmøte.

- Saken kommer ikke til å prege landsmøtet, sier partisekretær Martin Kolberg til TV 2.

- Når møtet kommer i gang lever det sitt eget liv. Der vil det først og fremst handle om forutsetningene for at vi skal vinne valget til høsten, og det er det som kommer til å prege landsmøtet.

- Men utenforstående og media kommer nok til å være opptatt av Røkke og Aker.

- Det må vi forholde oss til, men det er ikke det som kommer til å prege landsmøtet.

Aps landsmøte starter lørdag og varer til og med tirsdag neste uke.

Kjell Inge Røkke har ikke uttalt seg om Aker-saken, og ville heller ikke si noe til TV 2. Her låser han seg inn i Akers anlegg på Aker Brygge. (Foto: Rune Blekken/TV 2)
Kjell Inge Røkke har ikke uttalt seg om Aker-saken, og ville heller ikke si noe til TV 2. Her låser han seg inn i Akers anlegg på Aker Brygge. (Foto: Rune Blekken/TV 2)

Vil ha ny verdsettelse

Regjeringen og Aker sitter fremdeles i forhandlinger bak lukkede dører for å bli enige om den omstridte handelen. Stoltenberg-regjeringen har krevd at hele salget av flere selskaper fra Aker asa til Aker Solutions skal opp i generalforsamling, noe Aker ikke vært interessert i dette.

Nå foreslår regjeringen en ny verdfastsettelse av selskapene som er solgt til Aker Solution. Bakgrunnen er at staten vil sikre sine verdier og sørge for at Aker Solution, som staten er medeier i, ikke synker i verdi.

- Vi er opptatt av at man får full sikkerhet når det gjelder verdisetting av transaksjonene så man kan ta stilling til hovedspørsmålet: Er det riktig pris?, og håndteringen av framgangsmåten, sier Stoltenberg.

Avtalen som ble inngått mellom staten og Aker er bindende i ti år etter at kontrakten er inngått, og ifølge Stoltenberg er det ikke er noen planer om å endre dette.