thai_680
thai_680

Thai-inspirert fredag

Biff på grønnsakseng.

500 – 600 g mørnet ytre- eller indrefilet av storfe eller kalv

salt, pepper

olje, smør til steking

friske urter, for eksempel 1 kvist estragon eller koriander

1-2 fedd hvitløk

La kjøttet ligge i romtemperatur ca 1 time før steking.
Varm stekeovnen til 150 oC.
Varm olje i en stekepanne, smelt smør i pannen og legg i fileten.
Dryss over salt og pepper og legg i friske urter og hvitløk.
Brun kjøttet raskt på alle sider.
Legg over i ildfast fat, legg urtene over kjøttet og øs over med stekesjyen.
Stikk inn et steketermometer og stek til termometeret viser 56 oC.Ta ut kjøttet og avkjøl minst 30 min før det skjæres opp.

Salat:

3 ss ukokt ris, for eksempel jasmin eller basmati

5 ss vann

1/ 4 ts salt

1 pk sukkererter, ca 150 g

1 rødløk

1 ts malt chilipulver

2-3 ss sitronsaft

2-3 ss nam - pla (fiskesaus)

3/ 4 - 1 ts sukker

1-2 paprika forskjellige farger

1/2 slangeagurk

8-10 sherrytomater

Rikelig med frisk koriander

8-10 mynteblader

Tørrstek ris i panne til den er lysebrun.
Støt den i en morter til den er finmalt eller kjør den i en liten hurtigmikser.
Kok opp vann og salt, legg i snittede sukkererter og løk i tynne båter og la trekke i 2-3 min.
Trekk kasserollen vekk fra platen.
Rør inn ris, chilipulver, sitronsaft, fiskesaus og sukker.
Smak til og avkjøl mens du skjærer opp paprika, slangeagurk og tomater.
Vend de oppskjærte grønnsakene inn i salaten.
Legg på et serveringsfat.
Skjær kjøttet i skiver og anrett på toppen av salaten.

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no