Kjell Inge Røkke gjør gode penger på Aker salget.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Kjell Inge Røkke gjør gode penger på Aker salget. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

- Røkke kan få ti milliarder

Aker-salget handler kun om profitt for Kjell Inge Røkke. Derfor er han villig til å ofre forholdet til politikere, hevder redaktør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions blir stående kan Kjell Inge Røkke få frigitt ti milliarder kroner, mener redaktøren for Offshore.no, Helge Keilen.

Slike summer er trolig forklaringen på at Røkke er villig til å ofre sitt gode forhold til politikerne.

- Det er ene og alene pengene. Han har på to operasjoner klart å frigi ti milliarder kroner, først med salget og så den summen han får for dette. Det er gode betingelser for han, sier Keilen til TV 2.

- Det er vanskelig å se om Røkke noen gang vil gjenvinne det gode forholdet han hadde til politikerne. Ti milliarder er ti milliarder veldig gode begrunnelser for å la den fare.

Nå har han sikret pensjonen sin?

- Det hadde han lenge før dette, men nå har han i hvert fall gjort det, sier Keilen,

Les alt om saken: Aker-sakens abc

Aker-sjefen fikk om lag fem milliarder kroner da de for to år siden solgt en post i daværende Aker Kværner til staten og svenske Wallenberg. Nå forsøker Røkke å frigjøre ytterligere fem milliarder i kjøpesum og forpliktelser ved salget fra Aker til Aker Solutions.

302174

Samtaler bak lukkede dører

De siste dagene har det vært dialog mellom partene i Aker-saken. Mens regjeringen har krevd at hele salget av flere selskaper fra Aker ASA til Aker Solutions skulle opp i generalforsamling, har Aker ikke vært interessert i dette.

Nå foreslår regjeringen Stoltenberg en ny verdifastsettelse av selskapene som er solgt til Aker Solution. Bakgrunnen er at staten vil sikre sine verdier og sørge for at Aker Solution, som staten er medeier i, ikke synker i verdi.

Les også: Jens' måneferd kan ende i politisk kræsjlanding

- Vi er ikke i mål

- Samtalene er fortsatt konstruktive, men vi er ikke helt i mål, sa Brustad til TV 2 torsdag kveld.

Hun ville ikke si noe om detaljene i forhandlingene som pågår bak lukkede dører.