Bedre enn ventet fra Google

Google leverte et bedre resultat i første kvartal enn ventet. Men internettselskapet merker likevel de økonomiske nedgangstidene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Google offentliggjorde en nettoinntekt på 1,42 milliarder dollar, 9,5 milliarder kroner da resultatene fra årets tre måneder ble lagt fram torsdag.

I første kvartal i 2008 var nettoinntekten på 1,31 milliarder dollar.

– Vi kjenner absolutt virkningene av finanskrisen. Brukerne søker like mye som før, men de kjøper mindre. I klartekst betyr det at annonsene genererer mindre salg, sier Google-toppsjef Eric Schmidt.

Omsetningen i årets tre første måneder var på 5,5 milliarder dollar, 6 prosent mer enn i samme periode i 2008.

Det er likevel en nedgang på 3 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, og første gang i Googles historie at omsetningen faller fra ett kvartal til et annet.

Ifølge en rekke fagblogger planlegger YouTube en ny utforming av sidene sine med egne områder for blant annet spillefilmer.

Andre filmstudioer og TV-selskaper som MGM, CBS, Lionsgate, Startz og BBC skal også ha gått med på å offentliggjøre materialet sitt på YouTube.

Eric Schmidt uttrykte torsdag også ønske om å inngå annonsesamarbeid med selskaper som Twitter, en svært populær bloggside.

Google kjøpte YouTube for 1,65 milliarder dollar i 2006, og forsøker å finne kommersielle måter å utnytte sidens enorme popularitet på.

Schmidt påpeker imidlertid at Google ikke har noen planer om store oppkjøp i nærmeste framtid. (©NTB)