Senkveld
Senkveld

Birkebeinerrennet på gamlemåten

Team Thomas og Team Harald ut på nye eventyr.

«Senkveld»-duellen denne uka er en svært strabasiøs skitur fra Lillehammer til Rena. Thomas Numme og Harald Rønneberg bestemte seg nemlig for å gå Birkebeinerrennet på gamlemåten slik Birkebeinerne gjorde det i 1206 da de reddet kongssønnen Håkon Håkonsson.

Med én stokk som stav, upreparerte treplanker på beina og tidsriktige klær, startet de på Lillehammer med godt mot, men de skjønte fort at skiutstyr har utviklet seg mye på disse årene, og de 5,4 milene ble veldig lange. Med seg hadde de heldigvis to svært erfarne og på alle vis, sporty skiløpere; Thomas Alsgaard og Odd-Bjørn Hjelmeseth.

Röyksopp

Da Torbjørn Brundtland og Svein Berge entret musikkscenen som Röyksopp for ti år siden var det liten tvil om at Norge hadde fått sine nye internasjonale musikkstjerner.

Med låter som «Eple», «Poor Leno» og «Remind me» ble debutplata «Melody A.M.» raskt en stor suksess både hos publikum og kritikere. I 2005 ga de ut oppfølgeren «The Understanding» og nå er Tromsøværingenes tredje studioalbum her. «Junior» har igjen fått strålende mottagelse og vi gleder oss til et svært sjeldent intervju og opptreden fra en av verdens fremste elektronikaband.

Thorstvedt og Craig

Smått utrolige 5700 har allerede meldt seg på til det kommende talentshowet «X-Factor». I neste uke starter jakten på den ene artisten som har det som trengs for å bli en musikkstjerne. En av dommerne er Mira Craig, som selv straks er plateklar og som nå er spent på hva slags kandidater hun møter på auditions. Hun kommer til «Senkveld» sammen med programleder for «X-Factor», Charlotte Thorstvedt.

Marit Breiviks etterfølger

Thorir Hergeirsson tar over stafettpinnen etter Marit Breivik, som sjef for håndballjentene. Den rykende ferske treneren kommer til «Senkveld» for å fortelle litt om forventningene til jobben.