Advarer mot kvakksalvere: Bengt Eidem.  (Foto: TV 2)
Advarer mot kvakksalvere: Bengt Eidem. (Foto: TV 2)
Advarer mot kvakksalvere: Bengt Eidem.  (Foto: TV 2)
Advarer mot kvakksalvere: Bengt Eidem. (Foto: TV 2)

Kreftsyk advarer mot healere

Kreftsyke Bengt Eidem advarer sterkt mot folk som kaller seg healere, og som regelrett jakter på syke mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kunne TV 2 Nyhetene fortelle om den tyske skandalelegen Ryke Geerd Hamer som knyttes til 150 dødsfall, og som har sonet flere år i fengsel for ulovlig behandling. Likevel ønsker han norsk legelisens, og saksøker staten.

Den tyske skandalelegen Ryke Geerd Hamer.  (Foto: TV 2)
Den tyske skandalelegen Ryke Geerd Hamer. (Foto: TV 2)

Selv mener han at han kan kurere kreft og alle andre sykdommer.

Les saken her: Kvakksalver saksøker staten

På sine nettsider hevder han at hans såkalte "germanske nye medisin" kan kurere alle sykdommer. Det gjelder spesielt kreft, men også sykdommer som aids eller diabetes.

- Han er uegnet til å drive virksomhet som lege, blant annet på grunn av grov mangel på faglig innsikt og uforsvarlig virksomhet, sa regjeringsadvokat Ingrid Skog Hauge til TV 2 Nyhetene onsdag.

Del din erfaring med healing nederst i artikkelen.

Har du en lignende historie?
Tips oss på e-post 02255@tv2.no. SMS/MMS/telefonnr. 02255

Kreftsyk advarer

Kreftsyke Bengt Eidem ble svært opprørt da han så onsdagens reportasje på TV 2 Nyhetene.

- Grunnen til at jeg reagerte så sterkt som jeg gjorde er at jeg over lang tid har fulgt det som er en stor alternativindustri i Norge, og som er en alternativindustri som retter seg inn mot mennesker som er i en desperat situasjon, og som dessverre i stor grad går ut på at de menneskene blir direkte lurt.

- Kunne dødd

De såkalte healerne som advarer mot tradisjonell behandling som for eksempel stråling og cellegift, er av verste sort, mener Eidem.

- Det syns jeg er forferdelig ille - og hadde jeg og mange av de menneskene som jeg har fulgt av kreftpasienter gjennom de siste fire årene fulgt hans råd så hadde antakeligvis både jeg og

Advarer mot kvakksalvere: Bengt Eidem.  (Foto: TV 2)
Advarer mot kvakksalvere: Bengt Eidem. (Foto: TV 2)
mange av mine venner vært død.

Forstår at man blir fristet

Etter at Bengt Eidem fikk konstatert kreft for vel fire år siden har han fått en flom av henvendelser fra ulike alternative behandlere. Felles for dem er at de krever krever saftig betaling - og at de ikke kan legge fram noen troverdig dokumentasjon. Ikke et øyeblikk har han vært fristet til å hoppe på noen av tilbudene.

- Jeg forstår at folk blir fristet, og jeg forstår de menneskene som er i den desperate situasjonen , og jeg forstår at når man får beskjed fra legene om at "vi kan ikke gjøre noe", så er det selvsagt fristende når det kommer mennesker på e-posten din eller på telefonen din og sier «jeg kan hjelpe deg med helbredelse - jeg kan hjelpe deg med å bli frisk».

Tilbakefall

Etter å ha vært kreftfri i vel tre år fikk Bengt Eidem i vinter et tilbakefall. Han har nå vært gjennom en ny tøff periode med cellegift og strålebehandling, og venter spent på hva de siste prøvene kan fortelle. Samtidig er han opptatt av at noe må bli gjort for å stanse den økende flommen av humbug og kvaksalveri som syke mennesker utsettes for.

Jeg syns det er forferdelig, og det er veldig mange som driver på med dette i Norge, og jeg ønsker at det må bli satt en stopper for det.

Del din erfaring med healing nederst i artikkelen.

Har du en lignende historie?
Tips oss på e-post 02255@tv2.no. SMS/MMS/telefonnr. 02255