En 39 år gammel mann er siktet for foresttelig drap på sin egen mor hjemme på gården i Evje. Åstedet var sterkt tilsølt med blod.
En 39 år gammel mann er siktet for foresttelig drap på sin egen mor hjemme på gården i Evje. Åstedet var sterkt tilsølt med blod.

39-åringen innrømmer å ha drept moren

Den drapssiktede tilsto i avhør i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Han er erkjenner de faktiske forhold siktelsen bygger på, men har tatt betenkningstid når det gjelder spørsmålet om straffskyld, sier politiadvokat Nils Grønås ved Agder politidistrikt til tv2nyhetene.no

Les også: Drapssiktet (39) dømt for trusler

Mannen ble av helsepersonell erklært frisk nok til å bli avhørt av politiet og til å sitte i en fengselscelle etter at han ble pågrepet onsdag ettermiddag.

39-åringen fra Evje i Setesda ble avhørt i natt, og avhørene er nå foreløpig avsluttet. Fredag blir han framstilt for varetektsfengsling, opplyser politiet.

- Konflikt med moren

39-åringen skal ifølge Fædrelandsvennen ha ringt en kamerat etter drapet. På telefonsvareren lå denne beskjeden:

«Få noen til å hente meg, og få noen til å trøste pappa. Mamma rører seg ikke».

Den siktedes forsvarer Ben Fegran bekrefter overfor TV 2 at det har vært en langvarig konflikt mellom 39-åringen og moren som til slutt utløste hendelsen.

- Han forstår det han har gjort, og er naturligvis preget av det som har skjedd, sier Fegran.

- Min klient har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, men vil sannsynligvis godta å bli varetektsfengslet.

Det arbeides torsdag forsatt med tekniske undersøkelser på åstedet.
Det arbeides torsdag forsatt med tekniske undersøkelser på åstedet.

39-åringen ble onsdag pågrepet og siktet for forsettlig drap etter at han skal ha drept sin mor (63), trolig ned en øks. Drapet fant sted hjemme på gården ved Gautestad i Setesdal i Aust-Agder tidligere på dagen.

Det var sønnens far som fant sin kone død etter at han kom hjem fra jobb, og meldte fra om drapet like etter klokken 17.42 onsdag ettermiddag. Den 39 år gamle sønnen ble pågrepet av politiet uten dramatikk en times tid senere.

Den avdøde kvinnen ble hentet av begravelsesbyrået sent i natt. Hun er nå sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Tidligere domfelt

Den siktede sønnen er kjent av politiet fra før i forhold som omfatter vold, trusler og narkotika. Like før påske fikk han sin fjerde dom, denne gang for trusler.

Politiet driver fortsatt med tekniske undersøkelser på åstedet.