STREIT: Rune Rudberg ruser seg nå på idrett. (Foto: Scanpix)
STREIT: Rune Rudberg ruser seg nå på idrett. (Foto: Scanpix)

Rudberg må møte i retten igjen

- Prøvde å jukse til seg førerkort.

Musiker og artist Rune Rudberg er i trøbbel med rettsvesenet igjen. Denne gang er han tiltalt for å ha forsøkt å jukse til seg førerkort ved Hafslund trafikkstasjon.

26. mai må han møte i Sarpsborg tingrett for å svare for forholdet, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Mistet lappen i Sverige

Hendelsen inntraff 24. juli i 2008. Rudberg skal da ifølge tiltalen ha troppet opp på trafikkstasjonen i Sarpsborg. Der skal han ha opplyst at han hadde mistet førerkortet sitt, og måtte få en midlertidig kjøretillatelse, og deretter nytt førerkort.

Det Rudberg imidlertid ikke hadde opplyst om, var at han var fratatt førerkortet i Sverige tre uker tidligere.

Samtidig er Rudberg tiltalt for å ha kjørt uten førerkort i Fredrikstad i februar i år.

Rudbergs forsvarer er Sarpsborg-advokaten Thorer Ytterbøl. Han er i retten hele dagen i dag, og har derfor ikke vært tilgjengelig for kommentar overfor «God kveld Norge».

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Rudberg er i trøbbel med rettssystemet. Han har tidligere blitt arrestert for besittelse av narkotika, og ble i 2006 dømt til 45 dager fengsel for å ha kjøpt, brukt og gitt GHB til flere personer.

- Jeg unner ingen å våkne opp etter å ha gjort en feil i livet til førstesider i landets største aviser. Ikke en gang mine verste fiender. Jeg kom rett fra glattcella, og fikk ikke engang varslet min egen familie før det smalt, sa Rune Rudberg til «God kveld Norge» om episoden da han ble arrestert for å hatt narkotika på et hotellrom i Skien.

Rudberg har flere saker rullende i rettsystemet for tiden, men da blir han eventuelt sittende på andre siden av rettssalen, som den fornærmede.

Et nakenbilde av Rudberg har nemlig sirkulert på nettet, og en rekke nettsteder har lagt ut bildet. Artisten har derfor hyret inn en advokat i England, som har saksøkt disse derfra.

- Min manager har sagt helt klart at andre ikke skal tjene penger på min lidelse, derfor har det vært viktig for dem å rydde opp, sa Rune Rudberg til «God kveld Norge» da saken ble kjent.

Rudbergs management har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar i denne saken.

«God kveld Norge» er tilbake 25. april kl. 21.40 på TV 2

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her!

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»