Fram lukter på eliteserien

Larvik-laget tok første stikk mot Follo.

Håndball, illustrasjon  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Håndball, illustrasjon (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Foran 1262 tilskuere i en fullsatt hall vant Fram 21-19 over Follo i første kvalifiseringskamp til eliteserien håndball. Dermed lever spenningen.

Larvik dominerer norsk kvinnehåndball totalt. Søndag avgjøres det om byen skal få et toppserielag også for menn. To måls ledelse skal forsvares i returkampen i Langhushallen.

Fram imponerte i første omgang og ledet 11-6 ved pause. Utvisninger som gjorde at Fram en periode i annen omgang var nede i tre utespillere hjalp Follo inn i kampen, og gjestene var oppe på 15-15 før hjemmelaget avgjorde kampen.

Eivind Ellingsen og målvakt Stig Søberg Johansen var toneangivende for Fram.

Mens 1.-divisjonslaget tok vare på opprykkssjansen i mennenes kvalifisering, ser eliteserielaget ut til å ha gjort jobben i kvinnenes kvalifisering. Levanger tok med seg fem måls ledelse hjem fra bortekampen mot Sola.

Sola åpnet best og ledet fram til de siste minuttene av første omgang. Tre Levanger-mål på rad ga 17-16 til gjestene ved pause, og i annen omgang ble Sola hektet av. (©NTB)