Krimteknikere i arbeid på åstedet der en 63 år gammel kvinne ble funnet drept.  (Foto: TV 2)
Krimteknikere i arbeid på åstedet der en 63 år gammel kvinne ble funnet drept. (Foto: TV 2)
kart_evje_680
kart_evje_680

Kvinne drept i Aust-Agder

Sønnen drepte sin mor med øks i familiens hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har nå siktet sønnen (39) for forsettlig drap på sin mor. Drapet skjedde i deres hjem i Evje i Aust-Agder.

Han er nå i varetekt på Kristiansand politistasjon. Politiet har foreløpig ikke avhørt ham. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling på fredag.

- Vi holder på å kartlegge om det er forsvarlig å avhøre ham, eller om vi må vente, sier jourhavende politiadvokat Nils Grønås til Fædrelandsvennen .

Svært brutalt

TV 2-reporter Trond Solvang befant seg sent onsdag kveld på åstedet, og forteller at synet som møtte ham vitnet om en svært brutal handling.

- Kvinnen ble funnet av sin mann utenfor huset, og er delvis tildekket av noe granbar eller liknende, forteller Solvang på telefon til tv2nyhetene.no i 22-tiden onsdag.

Politiet vet foreløpig ikke hva som var motivet for drapet.

Ekteparet skal ha hatt to sønner. I følge kilder på stedet skal gjerningsmannen, som er 39 år,ha bodd hjemme hos sine foreldre de siste årene. Han blir betegnet som en enstøing som hadde få venner.

Ble funnet utenfor sitt hjem

Den 63 år gamle kvinnen ble onsdag kveld funnet drept utenfor sitt hjem i Evje, som ligger i Setesdal i Aust-Agder. Kort tid etterpå ble en mann pågrepet på stedet. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

- Ugjerningen ble oppdaget ved at far til siktede kom hjem og fant sin kone drept, fortalte Solås. Det var faren som ringte til politiet.

Ikke bråk tidligere

Drapet ble meldt inn til politiet rundt kl. 17:40 onsdag ettermiddag. Men drapet skal ha skjedd noe tid før dette. Det skal ikke tidligere ha vært meldt om vold eller bråk fra den berørte familien, mener Solås.

Sønnen skal imidlertid ha vært i kontakt med politiet ved flere anledninger tidligere.

Onsdag kveld befant teknikere seg på åstedet.De har sikret seg drapsvåpenet.

kart_evje_680
kart_evje_680