Martin Andresen  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Martin Andresen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

NFF nekter Vålerenga klimareklame

Vålerenga søkte om å ha 11 forskjellige klimabudskap på draktene. NFF sier blankt nei.

I forbindelse med 16. mai-kampen mot Fredrikstad på Ullevaal ønsket Vålerenga å bytte ut sponsorlogoen til Hafslund til fordel for forskjellige klimabudskap. Spillerne skulle ha vært sitt budskap på drakta.

- Vi prøvde å være kreative. Martin Andresen skulle spille med "Kontrollerbar energi". Panzer Hagen skulle spille med "Ren kraft", mens ungguttene som Mos og Dawda Leigh skulle ha "Fornybar energi" på drakta. Dette var budskap som passet til hver enkelt spiller. Men det ble dessverre avslått, sier en oppgitt klubbdirektør Pål Breen til TV 2 Sporten.

Norges fotballforbund har blankt avslått søknaden fra Oslo-klubben, og henviser til regelverket.

- Det er et ufravikelig prinsipp innen fotballen at spillerne på et lag skal ha like drakter, sier informasjonssjef i NFF Roger Solheim til TV 2 Sporten.

- Selv om det går til en god sak?

- Ja, Vi nekter de jo ikke å reklamere for en god sak. Men alle spillerne på et lag i fotballen må ha like drakter, poengterer informasjonssjefen.

Firkantet
På Oslos østkant blir avslaget mottatt med oppgitthet.

- De er ganske firkantet i sitt reglement. Men kan bytte til ett budskap, men ikke flere. Vi mener det er helt feil når det ikke er et kommersielt tiltak, sier Breen.

Draktbudskapet hadde som formål å gjøre barn og ungdom mer miljøbevisste. Det skulle også bidra til å vekke oppmerksomhet rundt Barnas Klimafestival på Hafslund Hovedgård 6. juni.

- Vi synes dette er trist. Det er ikke kommersielt, det er ikke politisk og det er noe som favner en god sak direkte rettet mot barn. Da synes vi bare dette er leit, mener Vålerenga-direktøren. Klubben har anket avslaget fra NFF, men det er lite som tyder på at forbundet kommer til å snu i denne saken.

- Vurderer dere å gjøre det likevel og ta støyten i etterkant?

- Det får vi diskutere, men nå prøver vi å få etter boka men møter liten forståelse for det.

Enig med Breen
NFFs informasjonssjef innrømmer at regelverket kan oppfattes som stivbeint.

- Jeg kan forstå at man synes det er litt firkantet, men det er slik i fotballen at man må ha like drakter. Det står klart i turneringsbestemmelsene for Tippeligaen.