Fiskere beordres til å oppheve blokade

En fransk domstol har gitt fiskere ordre om å oppheve blokaden av havner ved Den engelske kanal, opplyser en advokat for to av ferjeselskapene som rammes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis fiskerne ikke hever blokaden, vil de ifølge domstolen bli ilagt bøter, opplyser advokaten Gerrard Barron, som representerer ferjeselskapene LD Lines og P&O.

Bøtene vil være 1.000 euro (nesten 9.000 kroner) per time for hvert skip som blokkeres i havnebyen Calais, og 5.000 euro per time og skip i Boulogne. Fiskerne ville bli informert i sine hjem om rettens kjennelse.

Franske fiskere blokkerer havner ved Den engelske kanal i protest mot nye fangstkvoter. Frankrikes jordbruks- og fiskeriminister Michel Barnier tar til orde for forhandlinger.

Rundt 100 små fiskefartøyer sperret onsdag innseilingen til havnebyene Calais, Boulogne og Dunquerque. Både ferjer og frakteskip som trafikkerer Kanalen, ble hindret i å ta seg fram.

De franske fiskernes fagorganisasjoner krever at EU øker fangstkvotene. Jordbruks- og fiskeriminister Barnier sa onsdag at regjeringen i Paris er villig til å gå i dialog om økonomiske støttetiltak for fiskerinæringen. (©NTB)