Kredittkort. (Foto: Birger Henriksen/TV 2)
Kredittkort. (Foto: Birger Henriksen/TV 2)

Mer enn 129 kort skimmet

Norske kort kopiert på bensinstasjoner. Misbrukt i Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammen skal 129 kort ha blitt utsatt for skimming på Statoils 123-bensinstasjon på Moi i Rogaland onsdag for en uke siden. I tillegg er kort flere andre steder skimmet.

Misbrukt i Polen

- Disse er forsøkt misbrukt i Polen fra 13. april. Fra mange av kontoene har gjerningsmenn lykkes i å få ut fra 3.000,- kroner og oppover, sier lensmann Svein Arild Bringedal ved Lund lensmannskontor.

Svindelen ble først oppdaget av banksystemet som reagerte på transaksjonene.

- Vi har en rimelig tett kontakt med banksystemet i denne saken, sier Bringedal til TV 2 Nyhetene.

Ikke oversikt

Det lokale politiet har vært i kontakt med Kripos og også polske myndigheter vil bli kontaktet i forbindelse med den videre etterforskningen. Politiet har så langt ikke full oversikt over hvor mye som til sammen er misbrukt fra kortene.

- Foreløpig er 13 tilfeller anmeldt, og vi oppfordrer alle involverte om å ta kontakt med Lund lensmannskontor, sier lensmannen.

Politiet er interessert i vitneobservasjoner i området rundt bensinstasjonen fra natten til onsdag 8. april og gjennom dagen. Kortene som har blitt skimmet skal ha blitt kopiert i tidsrommet 0800-1900.

- Men vi er ikke helt sikre på tidspunktene, sier Bringedal.

Flere steder

Politiet har også fått melding om skimming utført på to andre steder i Rogaland, samt i Sogn og Fjordane. Politiet forsøker nå å sette det i sammenheng.

- Dette er gjort slik at det ikke er blitt lagt merke til av kortbrukerne. Dette er profesjonelt utført, slår Bringedal fast.

Kundene som har blitt skimmet ved Statoil 123-stasjonen på Moi har blitt kontaktet av sine respektive banker, opplyser lensmannen.