tollauksjon
tollauksjon

Smuglergods kan bli røverkjøp

Campingvogn, parkett og modelltog - tollvesenet selger unna smuglergodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På auksjonsnettstedet QXL ligger tollvesenet ute med en rekke gjenstander som du kan by på. Alt er beslaglagt av tollere ved svenskegrensen og i Kristiansand. Blant godbitene er en campingvogn, en ATV-er, motorsykler, parkett, fliser og varmepumper.

Røverkjøp

Administrasjonssjef Arild Antonsen ved Tollregion Øst-Norge legger ikke skjul på at observante nordmenn har gjort noen røverkjøp på tollvesenets auksjoner.

- Vi har solgt en komplett hytteinnredning for 85.000 kroner. Den inkluderte komplett kjøkken, hvitevarer, brunevarer, gulv, vegger og tak, sier han.

Det mest kuriøse han har solgt er en samling av medaljer og utmerkelser fra diverse land. Samlingen var fra 2. verdenskrig.

Ingen utropspris

Elektroniske artikler er blant de mest populære varene, og drar inn mest penger. Ukurante og spesielle varer kan gå for en slikk og ingenting.

Klikk her for å se nærmere på auksjonen.

- Vi får mange bud på alle våre ting. Men elektronikk og varer som folk har bruk for har flest budgivere. Men mer ukurante varer som maskindeler og spesielle ting blir som regel billigere, sier Antonsen til tv2nyhetene.no.

- Men det er markedet som bestemmer hvor mye varene blir solgt for. Vi har ingen utropspris, sier han.

Rett i statskassen

Alle varene som skal selges på auksjonen er beslaglagt på svenskegrensen, og et par av gjenstandene er beslaglagt på Sørlandet.

- Det er varer som er forsøkt smuglet inn, sier Antonsen.

Hvor mye penger som kommer inn varierer. I 2008 ble det auksjonert bort varer for over to millioner kroner.

- Og inntektene?

- Rett i statskassen, konstaterer Arild Antonsen.