Stig Millehaugen  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Stig Millehaugen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Skiftet navn og forklaring

Drapssiktede Stig Millehaugen mente etternavnet «Bergquist» nå var like belastet som hans gamle etternavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag ble Millehaugen på nytt varetektsfengslet i Oslo tingrett, siktet for drapet på Young Guns-medlemmet Mohammed «Jeddi» Javed (28) den 19. januar i år.

Denne gang ble Millehaugen varetektsfengslet i åtte uker. Bakgrunnen for at politiet ba om to måneders varetekt var at Millehaugen har nektet å gå i avhør med politiet.

Nå får han også innsyn i politiets etterforskningsdokumenter.

Sendte brev til politiet

Millehaugen nekter fortsatt enhver befatning med drapet på Javed, men siden forrige fengslingsmøte har Millehaugen endret forklaring på flere punkter.

- Vi sendte advokat Morten Furuholmen og Stig Millehaugen et brev hvor vi ba om å få utdypet ni temaer, i forkant av at han skulle få innsyn i etterforskningsdokumentene. I svarbrevet fra Millehaugen har han endret forklaring på sentrale punkter, blant annet rundt hans bevegelser drapsdagen, noe jeg mener svekker Millehaugens troverdighet, sier Hatlo til TV 2.

Ifølge advokat Furuholmen ble brevet sendt på Millehaugens initiativ fra Ringerike fengsel, og uten at Furuholmen visste om brevet i forkant.

- Jeg mener dette brevet bare handler om utdypninger og presiseringer fra Milehaugens side, sier Furuholmen.

Skiftet til sitt gamle etternavn

Så langt har Millehaugen bare gitt ett avhør til politiet, etter råd fra advokat Furuholmen.

- Han har likevel vært en aktiv pådriver i etterforskningen, og pekt på temaer han mener politiet burde undersøke. I tillegg sendte han dette brevet med svar på politiets spørsmål, sier Furuholmen.

Stig Millehaugen, som hadde endret navn til Bergquist, har nå gått tilbake til sitt gamle navn.

- Han hadde et håp om å starte på nytt med en ny identitet. Nå var hans nye etternavn blitt like belastet som hans gamle, forklarer Furuholmen, om navneskiftet.

Fikk dokumentene

I dag fikk også advokat Morten Furuholmen overlevert alle etterforskningsdokumentene i saken.

Disse har så langt vært klausulert, det vil si at verken Furuholmen eller Stig Millehaugen har hatt innsyn i dem.

Nå mener politiet at det ikke lenger er noen grunn til å holde etterforskningsmaterialet unna Millehaugen, siden han uansett har nektet å stille i noen nye politiavhør.

Politiet finner ikke motivet

Politiet har fortsatt mye etterforskning igjen i saken. Snart tre måneder etter drapet på «Jeddi», er motivet fortsatt en gåte for politiet.

Blant annet gjennomgår politiet nå telefondata fra en rekke personer, for å kartlegge hvem som har hatt kontakt med hvem forut for drapet.

- Dette dreier seg om et drap i et kriminelt miljø, og det er mange mulige involverte. Vi har sjekket mange telefoner, og de gjennomgås nå, sier politiadvokat Hatlo.