van Persie (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)
van Persie (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)

Sett pengene på Arsenal

Ny Champions League-kveld på oddsen.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 15. april, frist kl. 18.55:
13 Häcken - IFK Göteborg B 1,65
23 Arsenal - Villarreal (0-1) H 2,20

Totalodds: 3,63

Bunn mot topp i byderbyet
Allsvenskan. Häcken rykket opp fra Superettan i fjor. Gjensynet med toppdivisjonen har vært alt annet enn gledelig med tap de to første seriekampene. Sist for opprykkskollega Brommapojkarna. Den brasilianske angriperen Vinicius er usikker med skade.

IFK måtte nøye seg med bronsemedalje i fjor høst, etter å ha hentet hjem gullet i 2007. Denne sesongen forventes de blå-hvite å gjøre opp med Elfsborg om tronen. Bortetap for Helsingborg i premieren ble revansjert grundig da habile Djurgården ble sendt hjem til Stockholm med 0-6 i sekken påskeaften. Gjestene gjør ingen endringer på troppen og startelleveren som imponerte sist.

Det skal være klasseforskjell mellom disse lagene. 1,65 for borteseieren tåler innsatser.

Svekket bortelag på Emirates
Champions League, kvartfinale. Ut fra spill og sjanser hadde Arsenal størst grunn til å være fornøyde med 1-1 i den første kampen mellom lagene for en uke siden. I helgen ble det en meget sterk borteseier over Wigan, og Arsene Wengers mannskap ser ut til å ha truffet toppformen på et perfekt tidspunkt.

Vertene har heller ikke tapt en hjemmekamp i mesterligaen på fem år, og denne sesongen har the Gunners til gode å slippe inn baklengs på Emirates i europeisk sammenheng. Almunia (k) og Gallas (f) skadet seg begge i kampen på El Madrigal, noe som setter dem utenfor dette returoppgjøret. På venstreback kommer stortalentet Gibbs inn for Djourou, som måtte ut med skade mot Wigan. Hurtigtoget Arshavin er ikke spilleberettiget.

Villarreal var like sterke i høstens sesonginnledning som da det ble seriesølv forrige sesong. Vinteren og våren har imidlertid blitt en nedtur. Tap for Almeria og Malaga de to siste serierundene har skjøvet gjestene ned fra den viktige fjerdeplassen. Formsvikten har først og fremst kommet til syne på fremmed gress, der det har blitt åtte kamper på rad uten seier i seriesammenheng. Panathinaikos ble imidlertid slått 2-1 i Athen i 1/8-delsfinalen av denne turneringen, etter tre bortekamper uten seier i gruppespillet.

Gjestene har igjen store problemer på midtbanen. Lagets kanskje aller viktigste spiller, Marcos Senna, skadet seg i helgen og er uaktuell i kveld. Landslagsspilleren scoret som kjent målet i 1-1-oppgjøret for en uke siden. Santi Cazorla, som kun har Rossi foran seg på toppscorerlisten, har også måttet melde forfall. I tillegg er det noe usikkerhet rundt Cani og Fernandez. Om også de to må kaste inn håndkle, kan man trygt si at trener Pellegrini har en midtbanekrise på gang.

Vi har klokkertro på at Arsenal vinner dette og spiller H med 0-1 fra start.

Vurdert av Magnus Wattne