eger2680 (Foto: Bjarte Fossfjell , © TV 2)
eger2680 (Foto: Bjarte Fossfjell , © TV 2)

«Gutta på gølvet» freder Røkke

- Røkke har ikke gjort noe galt, mener klubbleder ved Aker Solutions i Egersund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubblederen ved Aker Solutions i Egersund, Oddvar Hølland, forstår ikke kritikken av Kjell Inge Røkke og Aker.

- Det var jo vi som skulle vært bekymret. Vi som jobber her, og vi som sitter som tillitsvalgte, og ikke staten og alle verdensvitere utenom. Jeg ser ikke problemet i det hele tatt, og jeg stoler på det som har blitt gjort, sier Hølland til TV 2 Nyhetene.

- Aker-saken er årets påskekrim

Klubblederen og arbeiderpartimannen mener opposisjonen og media har gjort Akersaken til årets påskekrim, og at hans egen regjering er feig.

- Jeg fortår ikke hva de holder på med. Jeg begriper det ikke. Jeg tror de er redde for opposisjonen. Jeg mener dette er en valgkampsak. Årsaken er at opposisjonen var uenig med den regjeringen som sitter i dag når det gjelder statlig eierskap, og så bruker de det til det de kan for å sverte regjeringen og det kjøpet som ble gjort i sin tid, mener Hølland.

eger3680 (Foto: Bjarte Fossfjell , © TV 2)
eger3680 (Foto: Bjarte Fossfjell , © TV 2)

Han stoler på at saken er korrekt og grundig behandlet i styret, men at statens styrerepresentant kanskje ikke har fulgt godt nok med.

- Staten er informert med sine representanter i styret. Har de for mange styreverv så de ikke klarer å følge med på de sakene som behandles, undres Hølland.

Kan skade norske arbeidsplasser

Fortsetter striden frykter han for arbeidsplassene i hele Akersystemet.

- Bedriften går som det suser. Vi har ingen problemer. Hvis denne saken kjøres videre som det gjøres nå kan det skade norske arbeidsplasser. Det Høyre, Fremskrittspartiet og KrF er med på nå er å skade våre arbeidsplasser. Slik de står fram i mediene nå blir det helt spinn hakkende gale. Det er helt feil måte å gjøre det på. De tenker ikke norsk industri i det hele tatt, sier Hølland til TV 2 Nyhetene.