Bussjåfør må i fengsel etter dødsulykke

En bussjåfør i 40-årene ble i Romsdal tingrett tirsdag dømt til fengsel i 30 dager etter at han for ett år siden kjørte på en eldre mann. Mannen døde av skadene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bussjåføren er også fradømt retten til å ha førerkort i to år. Han ble frikjent for kravet om oppreisning fra enken til den påkjørte mannen, skriver Romsdals Budstikkes nettutgave.

Ulykken skjedde i Molde sentrum 23. april i fjor. Bussjåføren skulle svinge i et kryss ned til bussholdeplassen samtidig som en 83 år gammel mann var i ferd med å krysse fotgjengerfeltet. Mannen ble påkjørt og døde etter sju dager.

Bussjåføren forklarte i retten at han ikke så mannen som krysset gata. Sjåføren mener at 83-åringen må ha befunnet seg i blindsonen på bussens venstre side. Allerede før ulykken hadde selskapet Nettbuss startet arbeidet med å bygge om bussene for å unngå denne blindsonen som forårsakes av vindusrammer på venstre sidevindu og venstre utvendig speil. Men på ulykkesbussen var ikke ombyggingen startet ennå.

Retten mente forklaringen ga mening, men slo fast at dette likevel ikke kunne frikjenne sjåføren for ansvaret. Å kjenne til blindsonen krever at man er enda mer oppmerksom, påpeker retten.

Sjåføren må avlegge full førerprøve når han om to år kan ha førerkort igjen. (©NTB)