(Foto: NRK/)
(Foto: NRK/)

Adresse Moskva

Per Sundnes presenterer årets utfordrere i Melodi Grand Prix

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag får vi høre de ti første kandidatene. Patricia Kaas representerer Frankrike, et av de fem landene som er garantert plass i finalen.

Hun er et smart valg, for Kaas er allerede en stor stjerne i mange europeiske land, inkludert Russland. Kaas kan bli en av de sterkeste utfordrerne til Alexander Rybak.

Det vesle fjellriket Andorra har aldri opplevd å komme seg videre fra semifinalen. Sangeren Susanna Georgi ønsker å rette på det.

Belgisk rockabilly

Det er et vidt musikalsk spekter vi streifer innom i kveld. Belgia satser på rockabilly med artisten Patrick Ouchène, Tsjekkia bidrar med rapmusikk på romanispråk, mens Sverige håper at operasangeren Malena Ernman skal markere seg i konkurransen.

De ti bidragene vi får høre vises i denne rekkefølgen: Montenegro, Tsjekkia, Belgia, Hviterussland, Sverige, Armenia, Andorra, Sveits, Tyrkia og Frankrike.

Fire programmer

Per Sundnes presenterer årets bidrag i fire programmer, og neste onsdag er han klar med elleve låter til, deriblant bidraget til Russland. Det 54. Melodi Grand Prix avholdes i Moskva.

Semifinalene sendes 12. og 14. mai, mens selve finalen er den 16. mai. 42 land kjemper om å gå til topps i konkurransen.

Se «Adresse Moskva» på NRK3 onsdag kl. 19.55.

Se også:

«Smaken av Norge» på TV 2 onsdag klokken 20.00.

«Lost» på TVNorge onsdag kl. 21.35.

«Paradise Hotel» på TV3 onsdag kl. 21.30.

«Zebra Grand Prix» på TV 2 Zebra onsdag kl. 20.00.