Bussjåfør dømt for uaktsomt drap

Midt i Molde sentrum ble fotgjengeren påkjørt av en buss. Nå er bussjåføren dømt for uaktsomt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken skjedde ved innkjøringen til rutebilstasjonen i Molde 23. april i fjor. Sjåføren av bussen oppdaget ikke en fotgjenger som kom inn fra venstre, og en 84 år gammel mann døde senere av skaden han pådro seg i ulykken.

Stor blindsone

Bussjåføren ble tiltalt for uaktsomt drap og fortalte i Romsdal tingrett at han ikke oppdaget fotgjengeren før han hørte et dunk i bussen.

- Blindsonen er spesielt vanskelig på disse bussene. En spesiell speilkonstruksjon bidrar til en unødig stor blindsone, forklarte sjåføren i retten.

Som følge av klager fra sjåførene var speilene byttet ut på seks av åtte busser, men ikke på ulykkesbussen.

Må i fengsel

Et vitne som satt på venstre side bak i bussen ble imidlertid vitne til ulykken. Hun forklarte at fotgjengeren gikk med normal fart inn i gangfeltet, men forsøkte å komme seg unna da han så at bussen ikke kom til å stanse.

Tingretten mener at sjåføren kan bebreides for sin handlemåte i forbindelse med ulykken og at han har vist mangel på aktsomhet i trafikken.

- Dersom tiltalte hadde vært oppmerksom nok, ville han ha oppdaget fotgjengeren allerede på fortauet, mener Romsdal tingrett.

Sjåføren er nå dømt til ubetinget fengsel i 30 dager for uaktsomt drap i trafikken. Han må også være uten førerkort i to år.