skogheims
skogheims

Fiskesuppe og gode mattips

Kristin Skogheim fikk med seg mange gode mattips til familiemiddagen av de hun besøkte. Her er oppskriften og tipsene.

Kristin har besøkt to familer for å finne ut hvordan man på best mulig måte kan sette sammen en sunn og god middag for familien. Tidligere ble det mye pølser for familien Skogheim, men nå er Kristin klar for å ta i bruk de nye tipsene hun har fått.

Hvordan middagen vanligvis har fortont seg hos «Skogheims», ser du i videoen øverst.

Ukens tips

Her er tipsene Kristin fikk med seg fra familien Rottingsnes Westlie:

1. Lag mat fra bunnen av
2: La ungene hjelpe deg med matlagingen

Og fra familien Vikheim Murvoll fikk hun disse to tipsene:

1. Lag en 5-ukers meny
2. Handle på en fast butikk

fiskesuppe
fiskesuppe

Oppskrift på fiskesuppe

1 fedd hvitløk
1- 2 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje
2 poteter
1 gulrot
2 ss hvetemel
1 boks (4 dl) kokosmelk
3 ts fiskesaus
1-2 terninger fiskebuljong eller tilsvarende mengde fond
ca. 1 1/2 l vann
200 g torskefilet uten skinn og bein
200 g laksefilet uten skinn og bein
2 vårløk

Slik gjør du det:

Riv hvitløken og ingefæren på den fine siden av rivjernet og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i noen minutter, til det dufter deilig i hele kjøkkenet. I mellomtiden skreller du potet og gulrot, og deler dem opp i små terninger.

Ha hvetemelet i kasserollen og rør det inn før du sper på med kokosmelken. La det koke opp før du rører ut klumpene med en visp. Tilsett potet- og gulrotbitene, fiskesaus, buljong og vann, og kok opp igjen. La det småkoke i noen minutter. Smak til for å kjenne om det er passe salt. Vil du ha litt mer smak, tilsetter du litt mer fiskesaus. I mellomtiden gjør du klart resten.

Del opp fisken i litt store terninger. Vask vårløken og skjær den i ringer.

Når potetbitene begynner å bli ferdige, har du i resten av ingrediensene. La suppa komme opp til kokepunktet igjen. Sett på et lokk og la det syde (det vil si at varmen skal være helt oppunder kokepunktet) i 5 minutter. Så er suppa klar til servering!

Slurp i vei!