Luca Toni (Foto: OLIVER LANG/AFP)
Luca Toni (Foto: OLIVER LANG/AFP)

Bayern München får tillit mot Barca

Champions League og Adeccoliga på tirsdagens oddsdobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 14. april, frist kl. 20.40:
109 Bayern München - ingen - Barcelona (scorer først) H 2,05
111 HamKam - Alta (0-1) H 1,55

Totalodds: 3,18

Hjemmelaget må fremover fra start
Champions League, kvartfinale. Returkamp etter 4-0 til Barca i forrige uke. Bayern reiste seg umiddelbart ved å slå Eintracht Frankfurt med samme resultat i helgen, og inntok dermed andreplassen i den hjemlige serien. Det foregående året har ikke vertene spilt en hjemmekamp uten nettkjenning, inneværende sesong scorer laget i snitt ca tre mål per hjemmekamp både i Bundesliga og i Champions League. Forsvarerne Lell og Lucio var tilbake i spill i helgen, siden forrige kamp mellom disse lagene er også viktige Lahm tilbake. Klinsmann har dermed en tilnærmet fulltallig tropp.

Gjestene fra Spania holder fortsatt stø kurs mot Primera-gull. Laget er også klare for den nasjonale cupfinalen, så en historisk trippel kan fort bli resultatet av Pep Guardiolas debutsesong i trenerstolen. Ingen baklengs på de fire siste seriekampene, men før det har katalanerne med få unntak sluppet inn mål i bortekampene, ofte med påfølgende Messi-magi i sluttminuttene. Bortelaget savner suspenderte Marquez (f), ellers ingen store bekymringer.

Vi er ikke i tvil om at bortelaget tar seg til semifinalen, ei heller om at Luca Toni & co. vil gjøre et helhjertet forsøk foran et som alltid fullsatt Allianz Arena. Da må det gås offensivt til verks fra start, og over to ganger pengene for at Bayern scorer først i kampen er verdt en innsats.

Topp mot bunn på Briskeby
Adeccoliga. HamKam så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier i Hedmarksderbyet i premieren, men ligaens soleklare gullfavoritt fikk unngjelde for et Kongsvinger som fullførte snuoperasjonen til 3-2 i løpet av andreomgang. Midtstopper Arnar Førsund sliter med skade.

Hadde det ikke vært for utvidelsen av Tippeligaen og kun to lag ned fra Adecco forrige sesong, ville ikke dagens gjester ha vært i stand til å beholde plassen. Seriestarten for en drøy uke siden endte med et fortjent tap hjemme i Alta, der nykommerne fra Stavanger vant 3-1. Trener Aasmund Bjørkan har i motsetning til dagens motstander ikke vært i stand til å styrke laget nevneverdig. Lillebror Reginiussen har forsvunnet, blant de nyankomne finner vi talentfulle Amankwah, som er hentet på lån fra Brann. Den duellsterke midtbanespilleren Aziz Idris ble utvist mot Stavanger og soner karantene i dag.

Kamma er naturlig nok revansjelystne etter den svake andreomgangen mot Kongsvinger. Det får trolig Alta unngjelde for i kveld, og vi tror på en klar hjemmeseier mellom to lag som neppe spiller i denne divisjonen om et år.

Vurdert av Magnus Wattne