Steinar Nilsen, Svein Oddvar Moen  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Steinar Nilsen, Svein Oddvar Moen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Steinar Nilsen, Svein Oddvar Moen  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Steinar Nilsen, Svein Oddvar Moen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Dommer Moen: - Klønete vurdering av meg

- En klønete vurdering av meg, innrømmer dommer Svein Oddvar Moen.

Brann - Tromsø 2-4

Bergen (TV 2 Sporten): På overtid gikk Branns Rodolph Austin inn med en meget tøff takling på Joel Lindpere. Dommer Svein Oddvar Moen oppfattet taklingen som ren og blåste for innkast til Tromsø.

Gjestene fra nord raste og stopper Douglas Sequeira kom løpende opp til midtsirkelen, hvorpå det oppsto håndgemeng mellom sju-åtte spillere. Dommer Moen deretter å vise ut Austin. Sequeira får også det røde kortet for å ha startet masseslagsmålet på Brann stadion.

- Hvorfor?

- Min første vurdering var at han (Austin) treffer ballen, og at det er en ren takling. I ettertid viser det seg at det var en klønete vurdering. Jeg oppfattet situasjonen ganske enkelt helt feil, vedgår dommer Moen overfor TV 2 Sporten.

Se taklingen og reaksjonene i videovinduet over.

Fjerdedommeren grep inn
For i mellomtiden hadde Moen fått innspill på øret fra sine dommerkolleger, med fjerdedommer Jan Morten Tennøy i spissen, om at taklingen langt fra var så ren som han først konkluderte med.

- Det var en takling i høy fart, med høy intensitet - som i tillegg kommer bakfra. Det er ingen tvil om at han tar ballen, men han utsetter motstanderen for så stor fare at det kvalifiserer til rødt kort, forteller Moen.

Massive reaksjoner
Taklingen utløste sinne på Brann Stadion.

- Etter hvert var det 20 mann som sloss, forteller Moen, som altså endte opp med å vise ut Austin og Tromsø-stopper Sequeira.

- Hvorfor ga du ikke flere gule kort?

- Man kan alltid gi ti gule kort i en slik situasjon, men jeg tror ikke at det har noen positiv effekt. Ting roer seg ned, og vi tar tak i én spiller fra hvert lag, som ifølge regelverket er minimum ved sammenstøt som dette, forklarer Moen til TV 2 Sporten.