Filippo Pozzato (Foto: MICHEL SPINGLER/AP)
Filippo Pozzato (Foto: MICHEL SPINGLER/AP)

Pozzato spyttet på av belgiske sykkelfans

- De er ikke så høflige, konkluderer italieneren etter Paris-Roubaix.

Filippo Pozzato har vist styrke i vår, og ble nummer to i Paris-Roubaix søndag.

Italieneren har den siste tiden også sikret seg en etappeseier i Driedaagse De Panne, samt seier i semiklassikeren E3 Prijs Vlaanderen.

- Ble liggende bak Hushovd
Pozzato forsøkte å ta igjen suverene Boonen, men en uheldig nordmann og tusenvis av belgiske fans gjorde jobben vanskelig for den formsterke italieneren.

- Jeg var på vei tilbake etter Flechas fall, men på slutten av Carrefour-sektoren ble jeg liggende bak Hushovd. Han lå midt i veien, med fans på begge sider, sier Pozzato til Cyclingnews.

Les også: Hushov falt - Boonen vant
Les også: Hushovd: - Kommer aldri til å tilgi meg selv

Les også: Her flyr tilskuerne etter mopedkrasj

Pozzato kom seg til slutt forbi Hushovd og tok innpå Boonen og var på det nærmeste bare ti sekunder bak, men mot slutten måtte han gi tapt og Boonen økte forspranget igjen.

- Tom var sterk og det var ikke noe jeg kunne gjøre. Men det er klart det ville vært en annen historie dersom jeg hadde fått hjulet hans, sier Pozzato, som spurtslo nettop Tom Boonen i E3 Prijs Vlaanderen.

- Ble spyttet på
Om det var den seieren eller om det var frykten for at det skulle skje igjen som fikk belgiske fans til å ty til ufine midler er usikkert, men Pozzato fikk et heller kjedelig møte med noen av Boonens landsmenn underveis.

- Den belgiske fansen var ikke særlig høflige der ute, jeg ble spyttet på av noen, men det kan være det samme. Det er ingenting, sier Pozzato.

Boonen beskyttet
Katjusja-rytteren mener nemlig det var en anelse verre at Boonen fikk drahjelp.

- Du må ta med i vurderingen alle politi- og fotografmotorsyklene som beskyttet Boonen, han kan ha fått litt slipstream, mens jeg bare hadde en sykkel ved siden av meg, sier Pozzato.