VIF LSK: Vålerengas Mos (høyre) og bror Moa feirer 2 0 under vårkampen som endte med 2 1 seier. I kveld møtes lagene igjen til hovedkamp på TV 2.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
VIF LSK: Vålerengas Mos (høyre) og bror Moa feirer 2 0 under vårkampen som endte med 2 1 seier. I kveld møtes lagene igjen til hovedkamp på TV 2. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Mos  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Mos (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
JUBLET FOR TIDLIG: Frode Kippe scoret seiersmålet da Lillestrøm slo Tromsø på Alfheim. Siden har smilet stivnet. (Foto: Bertinussen, Rune S./SCANPIX)
JUBLET FOR TIDLIG: Frode Kippe scoret seiersmålet da Lillestrøm slo Tromsø på Alfheim. Siden har smilet stivnet. (Foto: Bertinussen, Rune S./SCANPIX)
Bengt Sæternes  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Bengt Sæternes (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
occean (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
occean (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Henning Berg  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Henning Berg (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Mos: - Deilig følelse

«Mos» gjorde som storebror «Moa»: Ble matchvinner mot Lillestrøm.

Lillestrøm - Vålerenga 1-2 (0-1)

I fjor var det «Moa» som presenterte seg med to scoringer på Åråsen. Nå var det lillebror «Mos»' tur til å vise seg frem. I det 80. minutt doblet han ledelsen for Vålerenga.

Mostafa Abdellaoue, som er 20-åringens fulle navn, ble spilt fri av Dawda Leigh, slo tunnel på Ruben Gabrielsen og dunket ballen inn i Otto Fredriksons korthjørne.

- Det var en deilig følelse. Det er alltid moro å score, men det var deilig med en seier. Vi trengte det nå, sier «Mos» til TV 2 Sporten.

20-åringen bøttet inn mål for Skeid i 2. divisjon i fjor. Nå er han vinden i Tippeligaen - og som for storebror «Moa» kom gjennombruddet på Åråsen.

- Det er jo litt spesielt. Og det er moro med seier. Spesielt mot Lillestrøm.

- Var det et genialt bytte?

- Det vet jeg ikke. Men Daniel sleit litt, og jeg var heldig som kom innpå. Så fikk jeg jo mål, og det kan ikke bli bedre enn det.

Se hele intervjuet med «Mos» her:

301620

Se høydepunkter og scoringer i videovinduet øverst!

Selvmål av Occean
Vålerenga tok ledelsen da Olivier Occean headet ballen i eget nett i det 24. minutt etter at kanadieren ble hardt presset i en duell med Bengt Sæternes.

Freddy Dos Santos kastet, Andre Muri flikket ballen i en bue, og på bakerste stolpe endte luftkrigen mellom Occean og Sæternes med 1-0 til Vålerenga.

Bengt Sæternes  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Bengt Sæternes (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Oppgjøret på Åråsen ble preget av skader. «Moa» måtte gå banen allerede etter 13 minutter med en strekk på baksiden av låret. Inn kom Morten Berre.

Bjørn Helge Riise fikk seg en luftetur i en duell med Erik Hagen, og måtte gi opp etter en halvtime. Tenåringen Mathis Bolly ble kastet inn på banen.

En annen av Lillestrøms ungdommer, Stian Ringstad, måte gi seg tre minutter senere. Veteran Vidar Riseth er ikke mer enn akkurat friskmeldt, men meldte seg tjeneste.

Lillestrøm hadde kampens største store sjanse da Arild Sundgot brassesparket like utenfor seks meter i det 17. minutt, men Vålerenga kunne fort puttet et par mål til i løpet av de første 45 minuttene.

Daniel Fredheim Holm skjøt like utenfor i det 26. minutt, og sju minutter før pause banket samme mann ballen i tverrliggeren.

Reduserte på overtid
Det var ikke gått mer enn fire minutter av andre omgang før enda en spiller måte melde pass. Kristofer Hæstad hinket av banen, og Harmeet Singh kom inn.

Lilestrøm var nær utligning i det 55. minutt. Mathis Bolly forserte på høyresiden, og slo ut til en fremadstormende Olivier Occean. Uheldigvis for Occean traff skuddet Magnus Myklebust i hælen, og gikk like utenfor.

Hjemmelaget fortsatte å pøse på, og Innbytter Edwin Eziyodawe skjøt like utenfor i det 66. minutt.

Åtte minutter senere banket nigerianeren til igjen, og denne gangen var det en god redning av Troy Perkins som forhindret utligning.

Og midt i den gode Lillestrøm-perioden dukket «Mos» opp og sørget for sesongens første trepoenger for Martin Andresens mannskap.

Frode Kippe reduserte til 1-2 på overtid med en følsom tå på et langt fremspill, men gjestene tok alle tre poengene.