Cabrera  (Foto: Morry Gash/AP)
Cabrera (Foto: Morry Gash/AP)
Cabrera  (Foto: Joe Skipper/REUTERS)
Cabrera (Foto: Joe Skipper/REUTERS)

Cabrera vant US Masters-drama

Angel Cabrera ble den første argentinske vinneren av US Masters noensinne.

Chad Campbell, Angel Cabrera og Kenny Perry endte alle på 12 under par, og trioen måtte ut i en høydramatisk playoff for å avgjøre hvem som skulle vinne US Masters natt til mandag. Der trakk Cabrera det lengste strået.

Ikke siden Larry Mize vant i 1987, da han slo Greg Norman og Seve Ballesteros, har en US Masters blitt avgjort på omspill mellom tre spillere.

Sviktet på hull 17 og 18
48-årige Perry prøvde å bli den eldste vinner av en majorturnering noensinne, og han kom fryktelig nær. Han mistet ledelsen med bogey på de to siste hullene, hans to første for dagen.

Perry fikk bogey bare fire ganger på de 70 første hullene i turneringen. Hadde han greid å spille bare ett av de to siste på par, ville han vunnet uten omspill. Han misset en parputt fra fire og en halv meter på det siste hullet.

Traff tre i omspillsdrama
Cabrera havnet i trøbbel da han slo ballen ut i skogen fra tee på det første omspillhullet. Heldigvis for argentineren sviktet konkurrentene på det samme hullet.

Chad Campell havnet i bunkeren på sitt andre slag. Kenny Perry maktet heller ikke å spille seg inn på green. Cabrera slo ballen via et tre og ut på fairwayen på sitt andre slag. Det tredje slaget på par fire-hullet var det klasse over. Cabrera hadde satt sine to konkurrenter under press.

Kun Perry klarte å svare. Campbell sviktet da han skulle putte for par fra to meter. Publikum sukket, men dramaet var langt i fra over. Perry holdt nervene i sjakk, og spilte på par. Cabreras svarte, og det var duket for omspillshull nummer to.

Første sør-amerikanske vinner
Ingen tidligere omspill i US Masters hadde gått til omspillshull tre, og slik skulle det heller ikke gå denne gangen.

Perry havnet ved foten av et tre på sitt andre slag. Cabrera slo seg inn på greenen med et dristig slag. Amerikaneren klarte aldri å reparere det dårlige andre slaget. Det tredje slaget ble for langt, og da Perry bommet på en putt fra rundt sju meter var løpet kjørt. Argentineren bommet på birdieputten sin, men satte parputten.

Fikk grønn blazer
Cabrera ble den første sør-amerikaneren til å vinne US Masters. Argentineren vant US Open i 2007. Tradisjonen tro fikk han den karakteristiske grønne blazeren som er svært ettertraktet blant profesjonelle golfere. Den grønne blazeren er egentlig den offisielle klubbjakken for medlemmer av Augusta National; vinneren av The Masters blir æresmedlem i klubben. Vinneren får bære den grønne blazeren utenfor klubbområdet i ett år; andre medlemmer må henge av seg jakken når de forlater området.

Her finner du offisiell stillingsliste.

Startet i 1934
The Masters Tournament er en av de fire store turneringene i golf. Den arrangeres hvert år i april og spilles alltid på Augusta National Golf Club, som er en privat golfklubb i Augusta i den amerikanske delstaten Georgia. Turneringen ble startet i 1934 av blant andre Bobby Jones, som designet Augusta National sammen med den legendariske banearkitekten Alister MacKenzie. The Masters har offisiell status både på PGA-touren og Europatouren.