Stabæk  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Stabæk (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Danske redder Stabæk

To dager før seriestart manglet Stabæk keeper. Men nå stepper den tidligere landslagskeeperen Dorthe Nielsen inn mellom stengene.

Etter at Stabæks førstekeeper, Ingrid Hjelmseth, skadet seg på trening på La Manga og andrekeeper Silje Lofthus allerede er skadet, har Toppseriens nye storlag slitt med å finne en løsning på keeperproblemet. Men på ettermiddagstreningen dagen før seriestart dukket redningen opp.

- Jeg har både barn og jobb hjemme, men det er deilig å være her. Jeg liker laget og tror vi skal ta Røa i morgen, sier Dorthe Nielsen som har 65 A-landskamper for Danmark og 394 kamper for Fortuna Hjøring.

Vikar i seks uker

39-åringen la opp i 2006, men gjør nå comeback og skal vikariere mellom stengene i seks uker framover. Da regner man med at landslagskeeper Ingrid Hjelmseth er tilbake igjen.

- Vi har jobbet en del med dette i påsken. Det var veldig viktig for oss å få på plass en keeper til første serierunde. Da kan vi spille med det systemet vi har øvd inn i treningskampene, og

Trine Rønning slipper hanskene

For det så lenge ut til at midtbaneveteran Trine Rønning eller den danske spissen Maiken Pape måtte på med hanskene.

- Det er veldig godt å slippe å ta på hanskene. Jeg vil gjerne gi alt på banen der jeg er best når det er Røa vi spiller mot, sier Rønning.

Røa ble fjorårets overlegne lag, da de vant både serien og cupen. Men etter at Stabæk tok over Asker, har Stabæks kvinnelag vokst opp som forhåndsfavoritter ved siden av Røa.

Wiik tilbake

Melissa Wiik har vært ute med skade i lengre tid. Men nå melder hun seg frisk til storkampen mandag.

- Jeg føler meg fin i kroppen og er veldig klar for å spille fotball igjen, sier Wiik.

Hun får hard konkurranse om plassen fra både Kristy Moore og Maiken Pape og starter trolig på benken mot Røa.

- Jeg har gått glipp mye oppkjøring, så jeg kan ikke kreve en plass på banen. Men jeg er klar for å komme innpå og score mål, mener landslagsspissen.

- Hvem vinner på mandag?

- Det blir jo vi, svarer Wiik.

Se Toppserieåpningen Stabæk - Røa klokka 14.30 på TV 2 mandag 13. april.