Sunt og godt
Sunt og godt

Torsk med sjokoladesaus

Slik lager du torsk med sjokoladesaus

Dette trenger du for to personer:

360 g torskefilet med skinn, uten ben
1 aubergine
2 ss sitronsaft
½ terning fiskebuljong
20 sukkererter
2 ss pinjekjerner
1 plate sjokolade 70 %
salt
pepper
olivenolje

Slik gjør du:

Del torsken i to stykker. Ha på salt og pepper. Stekes i ovnen med skinnsiden opp på 170 grader i ca 8 minutter. Når skinnet løsner er fisken ferdig.

Kok opp 2 dl vann sammen med fiskebuljongen. Ha i sjokoladen. Rør slik at sausen blir jevn og fin. Ha i ristede pinjekjerner. Skjær auberginen i terninger. Vend terningene i sitronsaft og stek dem i olje på sterk varme til de blir lysebrune.

Snitt sukkerertene i strimler, vend dem i olivenolje, salt og pepper. Anrett auberginen på tallerkenen. Legg på fisken og hell over sjokoladesausen. Legg sukkerertene på toppen.

God middag!