rokke2680 (Foto: Steinar Marthinsen, © TV 2)
rokke2680 (Foto: Steinar Marthinsen, © TV 2)

Ber Aker rydde opp

Schjøtt-Pedersen sier de omstridte Aker-transaksjonene ikke er juridisk bindende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 viste i går hvordan statsminister Jens Stoltenberg gikk god for Kjell Inge Røkkes omstridte Aker-transaksjoner på Aker-dagen.

LES OGSÅ: Jens gikk god for Røkke-transaksjonene

Stoltenbergs uttalelser sto i sterk kontrast til hvordan næringsminister Sylvia Brustad har kritisert transaksjonsprosessen mellom Aker ASA og Aker Solutions.

Avtaler ikke juridisk bindende

Nå sier Stabssjefen ved Statsministerens kontor (SMK) Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, at han forventer at Aker rydder opp i rotet.

- Våre juridiske rådgivere er helt entydige. Denne saken skulle vært behandlet i selskapets generalforsamling. Viss det skjer en slik feil, så er vedtaket ikke bindende. Vi forutsetter derfor at selskapet rydder opp i den uklarheten som er skapt, både slik at man får en formelt riktig behandling, og at man har sikkerhet for at de økonomiske sidene av saken er korrekt, sier Schjøtt-Pedersen til TV 2 Nyhetene.

Og når han blir konfrontert med at dette høres ut som statsministeren mener avtalene skal annulleres, svarer Schjøtt-Pedersen slik.

- Vi forutsetter at selskapet rydder opp.

LES OGSÅ: Røkke ber Stoltenberg om unnskyldning

Rotete prosess

Høyres finanspolitiske talsmann, Per-Kristian Foss, syns Røkke og Aker har opptrådt svært uryddig i denne saken.

- Det har vært mye rot, og nå tyder i hvert fall alt på at statelig eierskap ikke er til beste, verken for industrien eller for politikken. Her er jo alle misfornøyd med hverandre, konkluderer Foss.