Tom Boonen (Quick Step) rides in the leading pack during the 103rd Paris Roubaix cycling race, 10 April 2005 between Compiegne and Roubaix. Tom Boonen won the race ahead of US George Hincapie  (Foto: FRANCK FIFE/AFP)
Tom Boonen (Quick Step) rides in the leading pack during the 103rd Paris Roubaix cycling race, 10 April 2005 between Compiegne and Roubaix. Tom Boonen won the race ahead of US George Hincapie (Foto: FRANCK FIFE/AFP)

Boonen har Roubaix-triumf i siktet

Belgieren Tom Boonen legger ikke skjul på at han har sin tredje Paris-Roubaix-seier i siktet, men vet at han ikke får den gratis.

Se Paris-Roubaix på TV 2 SPORT og tv2sporten.no klokken 13.40.

Både Boonen og de største utfordrerne hans går mot en grusom søndag på brusteinspartiene mellom Paris og Roubaix. Rittet kalles «Helvete i nord», og det er ikke for ingenting at den kanskje største sykkelklassikeren har fått dette navnet.

Velt, dårlig vær, brusteinspartier og høy fart blir ofte for mye for veldig mange av rytterne som stiller til start. I fjor var det bare vel halvparten av de 198 rytterne som kom til mål, men felles for alle som starter er at minnene om «Helvete i nord» vil sitte lenge i.

Les også: Arvesens siste sjanse i vår
Les også: Thor hemmes ikke av skaden
Les også: Disse rittene sender TV 2 SPORT

Boonen vant klassikeren i både 2005 og 2008, og for ham er dette uten tvil et av høydepunktene i sesongen, selv om mange mener rittet fra Paris til Roubaix er minst like hardt og tøft som de verste klatreetappene i Tour de France.

Boonen og hans Quick Step-lag blir regnet som det sterkeste i feltet. Det betyr at Boonen og co. vil forsøke å kontrollere rittet fra første tråkk, men flere av utfordrerlagene har lagt opp taktikken sin deretter.

- Vi må satse alt på å få Quick Step-laget til å kjøre så defensivt som mulig, sier Dirk Demol, manageren til Astana-laget. Han vant veldig overraskende Paris-Roubaix i 1988, så han vet hva han snakker om.

Les mer om rittet på Wikipedia.