Edvald Boasson Hagen (Foto: ERIC LALMAND/AFP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: ERIC LALMAND/AFP)

Edvald sammenlignes med sykkellegende

Edvald Boasson Hagen hylles i utenlandsk media etter sin første klassikertriumf.

Se vårklassikerne direkte på tv2sporten.no!

Edvald Boasson Hagen både overrasket og imponerte stort med sin overlegne seier i onsdagens Gent-Wevelgem.

Etter klassikertriumfen har det haglet rosende ord fra såvel Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen, til Johan Kaggestad og Dag Otto Lauritzen.

Men også utenlandske medier har merket seg Boasson Hagens prestasjoner på sykkelsetet.

VeloNews analyserer nordmannens prestasjon slik:

- Edvald Boasson Hagen. Navnet ruller ikke akkurat lett over tungen, men det er likevel et navn du bør lære deg med en gang. Den unge nordmannen er bare 21 år og har nettopp vunnet sin første vårklassiker. (...) flere unge ryttere har vunnet det tidligere og ikke fulgt opp med større seirer etter det. Men det virker som Boasson Hagen er annerledes. Noe helt spesielt.

Se Paris-Roubaix på TV 2 SPORT og tv2sporten.no søndag klokken 13.40.

Samme seiersvilje som Merckx
Det amerikanske sykkelnettstedet forteller videre at Boasson Hagens lagkamerater i Columbia kaller han bare «Eddy», oppkalt etter kanskje tidenes beste sykkelrytter, Eddy Merckx.

Før de knaller til med følgende:

- Forholdene i rittet var akkurat slik Eddy Merckx likte godt for flere tiår tilbake. Den originale Eddy vant Gent-Wevelgem for første gang i 1967. Da var han 21 år - akkurat som den nye Eddy. Boasson Hagen er kanskje mindre enn Merckx, men han har den samme seiersviljen. Onsdagens klassikerseier blir ikke hans siste.

Les også: Her får Edvald champagne i nesa
Les også: - I dag ble Edvald mann
Les også: Her spurter han til seier

- Vant til kaldt vær
Også CyclingNews bruker stor plass på å skryte av den regjerende norske tempomesteren.

De mener hans skandinaviske aner hjalp han spesielt under de kalde og ufyselige forholdene i det belgiske rittet.

- Boasson Hagen kalles ofte for en av de største talentene i sin generasjon, men mannen fra nord holder seg likevel «cool». (...) Han bor fortsatt hjemme i Norge, noe som hjelper han med å forberede seg til kaldt vær. (...) Fordelen er at han kan kle seg lettere enn sine rivaler før han blir kald, mener de.

- En kommende klassikerstjerne
Det er imidlertid ikke bare i etterkant av den strålende maktdemonstrasjonen inn i Wevelgem at superlativene har øst over opplendingen.

I sitt siste nummer spanderer det anerkjente sykkelmagasinet Cycle Sport hele seks sider til en reportasje om Boasson Hagen, under tittelen «The Force from the North» - «Kraften fra nord».

- Når det gjelder råtalent, så er nordmannen en av de mest talentfulle rytterne i hele sykkelfeltet. Se spesielt opp for ham i aprilklassikerne i årene som kommer: Han ser ut som en fremtidig Flandern rundt- eller Paris - Roubaix-mann. Vi tror han blir en kommende klassikerstjerne, skriver det engelske bladet.

Her ser du den historiske spurten:

300954