italia2_1024
italia2_1024

Mintes ofrene i Italia

Høytidelig massebegravelse for ofrene etter jordskjelvet i Italia fredag.

200 av de 287 ofrene etter jordskjelvet i Italia ble i dag begravet.

5 måneder gammelt offer

Om lag 1600 av de pårørende var til stede under minneseremonien i L'Aquila, sammen med blant annet politi, redningsarbeidere, brannfolk og statsminister Silvio Berlusconi.

- Dagen i dag er en dag med store følelser. Hvordan kan noen ikke bli beveget av så mye smerte, sa Berlusconi før seremonien, ifølge nyhetsbyrået AP.

italia_presidenten_1024
italia_presidenten_1024

Seremonien fant sted på paradeområdet utenfor en politiskole, der et hav av kister var dekorert med blomster og bilder av de omkomne. Også flere av ofrenes eiendeler sto ved siden av kistene - en liten gutts lekemotorsykkel og en babys blå T-skjorte.

Tjue barn og tenåringer er blant de døde. Det yngste offeret ville fylt fem måneder på søndag.

Mot slutten av seremonien kastet katolske geistlige vievann over kistene.

Unntak fra regelen

italia1_1024
italia1_1024
Vanligvis får man ikke ha formiddagsmesse på langfredag, men Vatikanet gjorde et unntak fra regelen for at jordskjelvofrene skal kunne gravlegges i dag.

Det var natt til mandag at et jordskjelv som målte hele 6,3 på Richers skala rammet Italia. Det kraftigste etterskjelvet målte 5,6.

Les også:

Jente funnet i live etter jordskjelvet

Reddet med et smil om munnen

Ingen er funnet i live siden tirsdag kveld, og torsdag var redningsoperasjonene i ferd med å avsluttes. En brannmann gjorde det imidlertid klart at letingen fortsetter så lenge de vet at det ligger mennesker under ruinene, selv om de er døde.

italis3_1024
italis3_1024
8.000 av innbyggerne i L'Aquila er nå innlosjert i svære teltleirer i utkanten av byen. Ytterligere 10.000 er innlosjert i hoteller på adriaterhavskysten, og 700 bor oppvarmede sovevogner som jernbanen har stilt opp med på stasjonen i L'Aquila. Totalt ble rundt 30.000 hjemløse etter skjelvet.

Regjeringen har beregnet at det kan koste 3 milliarder euro å reparere og gjenoppbygge bygningene i L'Aquila og omegn.