Guerrero  (Foto: Fabian Bimmer/AP)
Guerrero (Foto: Fabian Bimmer/AP)
Trochowski  (Foto: MARCUS BRANDT/EPA)
Trochowski (Foto: MARCUS BRANDT/EPA)
Mathijsen  (Foto: ROLAND MAGUNIA/AFP)
Mathijsen (Foto: ROLAND MAGUNIA/AFP)
Hamburg (Foto: Marcus Brandt/EPA)
Hamburg (Foto: Marcus Brandt/EPA)
Stephen Ireland  (Foto: Jon Super/AP)
Stephen Ireland (Foto: Jon Super/AP)
Dunne  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Dunne (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Hamburg rundspilte City

Manchester City var heldige som slapp unna med tomålstap i Tyskland.

Hamburg - Manchester City 3-1

Stephen Ireland brukte 36 sekunder på å sende Manchester City i føringen borte mot Hamburg. Robinho slo en genial pasning til Ireland, og iren bredsidet ballen forbi Frank Rost i Hamburg-målet. Målet var Ireland tredje i årets UEFA-cup-sesong.

Ireland  (Foto: MARCUS BRANDT/EPA)
Ireland (Foto: MARCUS BRANDT/EPA)

Etter ni minutter slo tyskerne tilbake. Nederlandske Joris Mathijsen raget høyest i feltet, og Shay Given klarte ikke å stoppe ballen før den lå i nettmaskene.

Hamburg etablerte et voldsomt press på City utover i omgangen. Mladen Petric og Piotr Trochowski hadde begge flere eventyrlige muligheter til å gi hjemmelaget ledelsen.

Richards handset
Etter 63 minutter ble Hamburg tildelt straffespark etter at Micah Richards handset i straffefeltet. Trochowski plasserte ballen nydelig opp i Givens venstre hjørne.

Samme Trochowski var på farten igjen etter 79 minutter. Tyskeren rykket forbi Micah Richards og dunket ballen inn foran mål. Der dukket José Guerrero opp. Peruvianeren smalt ballen opp i nettaket fra kloss hold.

Lagoppstillinger:

Manchester City: Given - Richards, Dunne, Onuoha, Bridge - Wright-Phillips, Zabaleta, Ireland - Sturridge, Bellamy, Robinho

Hamburg: F. Rost - Benjamin, Gravgaard, Mathijsen, Jansen - Pitroipa, Jarolim, Aogo, Trochowski - Petric, Olic

Optimistisk City-kaptein
Manchester City fikk en tøff trekning i UEFA-cupens kvartfinale. Hamburg ligger på 2. plass i Bundesligaen etter 26 serieomganger. Likevel frykter ikke Manchester City-kaptein Richard Dunne tyskerne.

- Vi må ikke tenke på at vi møter Hamburg. På en god dag kan vi slå hvem som helst. Hamburg er trolig et av de beste lagene som er igjen i turneringen, men vi har stor tro på at vi kan slå dem over to oppgjør, sier Dunne til Manchester Evening News.

- Kan vinne hele greien
City slo ut Omonia i første runde. I gruppespillet vant Manchester-laget gruppen sin foran Twente, PSG, Racing og Schalke. I 16-delsfinalen ventet Ståle Solbakkens FC København. Første kamp endte uavgjort 2-2. På City of Manchester Stadium ble danskene hakket for små. I åttedelsfinalen slo City ut Aalborg etter en thriller av de sjeldne. Kampen ble avgjort på straffesparkkonkurranse.

- Da vi startet i juni så det ut som om det var en uendelig lang turnering. Det føles som om vi har vært i Danmark fryktelig mange ganger, men vi har kommet oss gjennom, og vi vet at vi har en realistisk sjanse til å vinne hele greien, sier Dunne.

En kamp er ferdigspilt. Sjakhtar Donetsk skaffet seg et glimrende utgangspunkt før returkampen i Marseille.

Sjakhtar Donetsk - Marseille 2-0

1-0: Tomás Hübschman (39.)
2-0: Jadson (65.)

Marseille var svært nær ved å få en drømmestart på RSK Olympiastadion. Mamadou Niang rev seg løs fra Sjakthar-forsvaret, avsluttet hardt til side for Andrej Pjatov, men stolpen stod i veien for senegaleseren. I en jevnspilt kamp var det hjemmelaget som fikk det viktige første målet. Tsjekkiske Tomás Hübschman pirket inn 1-0 seks minutter før pause.

Jadson doblet ledelsen etter 65 minutter. Den brasilianske playmakeren bredsidet ballen i mål etter et nydelig Sjakhtar-angrep.

PSG - Dinamo Kiev 0-0

Claude Makelele og Ludovic Giuly blir trolig hvilt i denne kampen. Clément Chantôme får sjansen på midtbanen, mens den tidligere Lyon-spilleren Péguy Luyindula får muligheten til å pynte på sin gode UEFA-cup-statistikk på topp. Så langt har Luyindula nettet seks ganger i UEFA-cupen. Wagner Love topper scoringslisten med elleve mål. Zoumana Camara og Jérôme Rôthen er også tilbake etter å ha stått over helgens serierunde i Frankrike.

Werder Bremen - Udinese 3-1

1-0: Diego (34.)
2-0: Diego (67.)
3-0: Almeida (69.)
3-1: Quagliarella (87.)

Frank Baumann returnerer for Bremen etter suspensjon, men midtbanekollega Daniel Jensen er ute resten av sesongen etter en ankeloperasjon. For Udinese er Maurizio Domizzi er tilbake etter karantene. Werder Bremen slo ut Milan i 16-delsfinalen, og det gjør at Torsten Frings ser lyst på fortsettelsen.

- Jeg er optimist. For første gang er vi favoritter, men vi må ikke glemme at Udinese allerede har slått ut de regjerende mesterne Zenit St. Petersburg, sier Frings.