FC Barcelona's Lionel Messi  (Foto: MANU FERNANDEZ/AP)
FC Barcelona's Lionel Messi (Foto: MANU FERNANDEZ/AP)

Barca holdt lekestue med Bayern

Bayern München ble sendt hjem som slakt, og med 0-4 i bagasjen.

Barcelona-Bayern München 4-0

Barcelona vartet opp med en førsteomgang for historiebøkene i kvartfinalekampen mot de tyske gjestene. Før det var gått et kvarter hadde de allerede scoret to ganger.

Bayern ble rett og slett slukt av hjemmelaget, som om de var innbydende tapasretter.

Vidunderbarnet Lionel Messi åpnet ballet etter ni minutter, da han bredsidet ballen i må fra rundt tolv meter. Spisskollega Samuel Eto'o var servitør.

Mesterligaen: | Toppscorer | Kampfakta | Terminliste |

Fire minutter senere var rollene byttet om. Messi serverte en pasning til Eto'o, som på mesterlig vis skjøt ballen mellom bena på keeper fra kort hold.

Lionel Messi var i fyr og flamme også resten av omgangen. Etter 38 minutter jaget han inn i feltet, og fikk en fot på Thierry Henrys innlegg fra kanten. 3-0 til Barcelona.

Marerittomgangen for tyskerne tok ikke slutt før det sto 4-0 til hjemmelaget. To minutter før pause endte ballen opp på venstrekanten til Henry, etter at Mark van Bommel hadde taklet Messi hardt. Henry demonstrerte sine avslutteregenskaper, og plasserte ballen kaldt i det lengste hjørnet. Han ble med det den tredje spilleren som har scoret 50 mesterligamål.

Henry (Foto: Albert Gea/REUTERS)
Henry (Foto: Albert Gea/REUTERS)

Barca-trener pep Guardiola ble sendt på tribunene midstveis i første omgang, etter protester for at Messi ikke fikk straffe i en situasjon. Messi fikk istedenfor gult kort for filming.

Etter pause kom det et ikke uventet antiklimaks. Barcelona lekte seg, mens Bayern ikke klarte å true dem. eturoppgjøre i Tyskland går neste uke. Men det blir veldig tøft for Jürgen Klinsmanns gutter å ta seg til semifinalen.