Tiger Woods  (Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS / SCANPIX)
Tiger Woods (Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS / SCANPIX)

Tiger-oppstandelse i påsken?

Tiger Woods gjør Major-comeback i US Masters.

Det er enorme forventninger til årets første majorturnering i golf, US Masters i Augusta.

  • Tiger Woods er med i sin første major siden seieren i US Open i fjor og kneoperasjonen han var gjennom rett etterpå.
  • Padraig Harrington avsluttet 2008 med seirer i så vel British Open som US PGA. Det betyr at iren KAN bli den første golfspilleren siden Tiger Woods i 2000 som vinner tre majortitler på rad.
  • Publikumsyndlingen Greg Norman er tilbake i Augusta for første gang siden 2002. 54-åringen var verdens beste golfspiller på 80- og 90-tallet men har aldri vunnet US Masters til tross for fem topp-tre-plasseringer.

Tiger har fått tilbake godfølelsen
Tiger Woods har spilt tre turneringer siden comebacket etter kneoperasjonen. Etter moderat suksess i de to første vant verdenseneren med en strålende siste dag i Bay Hill. Konkurrentene fikk litt å tenke på etter Woods pressekonferanse i Augusta:

- Forberedelsene til dette mesterskapet føles akkurat som det har gjort ved tidligere majors. Jeg er overrasket over hvor fort jeg fikk tilbake godfølelsen allerede da vi spilte matchplay. Det er som (min caddie) Stevie sier: Det kjennes ut som vi ikke har vært borte.

Woods er bare 33 år men har allerede vunnet 14 majortitler, fire bak legenden Jack Nicklaus. Den første av Woods' majortitler kom nettopp i Augusta i 1997. Siden har tobarnspappaen tatt på seg den grønne seiersblazeren tre ganger til, sist i 2005.

Harrington kan ta sin tredje strake
Padraig Harrington var den av konkurrentene som utnyttet Tiger Woods skadefravær best. For mens Woods drev med opptrening etter kneoperasjonen i fjor stakk iren av med titlene i så vel British Open som US PGA i 2008. Dersom 37-åringen tar sin første triumf i Augusta vil de to siste års vinner av British Open være førstemann siden Tiger Woods greide bragden i 2000 som erobrer tre majortitler på rad. Og vil også gi seg selv muligheten til å kopiere Woods med fire på rad (f.o.m. US Open 2000 t.o.m. US Masters i 2001) med ny triumf i årets US Open.

Iren føler ikke at det legger ytterligere press på ham. Det presset er stort nok fra før!

- Dette er en majorturnering. Det gir meg en mulighet til å vinne en majortittel til, en mulighet til å vinne US Masters. Alt det medfører nok press uansett. At muligheten finnes til nå å vinne tre majors på rad øker trykket, men ikke i vesentlig grad.

Padraig Harrington  (Foto: Paul Thomas/AP)
Padraig Harrington (Foto: Paul Thomas/AP)

The Great White Shark
Sør-afrikaneren Trevor Immelman er regjerende mester i US Masters. Men det er større oppmerksomhet rundt en annen utøver fra den sørlige halvkulen i år. Greg Norman er tilbake i Augusta for første gang siden 2002. Australieren er invitert i kraft av tredjeplassen i fjorårets British Open. En ganske typisk plassering for mannen som var rangert som verdens beste golfspiller i hele 331 uker på 80- og 90-tallet, men som bare har vunnet to majors.

For golfikonet pleide - som i British Open i fjor - ofte å lede de store turneringene da fjerde dag startet. Men vant sjeldent. 54-åringen tapte mange ganger på spektakulært vis, gjerne på siste hull siste dag.

«The Great White Shark» pleide alltid å få mange lykkønskninger fra et entusiastisk golfpublikum. Nå som han ikke utgjør en så sterk trussel som i glansdagene merker han også større velvilje fra konkurrentene i garderoben.

- Det virker som alle vil at jeg skal gjøre det godt nå, og det er veldig hyggelig. Selv spillerne kommer opp til meg og sier «spill bra, spill bra, spill bra!». På 80-tallet var det ingen som kom opp til meg og oppfordret meg til å spille bra!

Klassikeren på Augusta
US Masters er den eneste av de fire årlige majorturneringene som ikke rullerer mellom forskjellige golfbaner. Masters har vært spilt på den ærverdige banen i Augusta i delstaten Georgia siden 1934. Søndag kveld overrekker fjorårets vinner, Trevor Immelman, en grønn blazer til vinneren av årets turnering.

Akkurat den grønne jakka er det mest ettertraktet klesplagget i hele golfverdenen.