Cesc Fabregas (Foto: Alberto Saiz/AP)
Cesc Fabregas (Foto: Alberto Saiz/AP)

Mener Øvrebø burde gitt Fàbregas rødt kort

The Times-kommentator beskylder Tom Henning Øvrebø for dårlig dommerarbeid.

Patrick Barclay, som er kommentator i The Times, mener at det bare var en snill Tom Henning Øvrebø som gjorde at Cesc Fàbregas ikke ble utvist mot Villarreal tirsdag kveld - og at det fikk store følge for kamputfallet i Arsenals favør.

- Fàbregas fikk sitt første gule da han tok et frispark mens Tom Henning Øvrebø, den norske dommeren, overså at muren trakk seg tilbake, skriver Barclay i sin spalte i The Times.

Barclay mener det gule kort Fàbregas fikk for å ta frisparket for tidlig var i strengeste laget, men mener likevel at Øvrebø burde vist Arsenal-yndlingen av banen.

- Så strengt som det enn så ut, var det færre unnskyldninger for katalanerens ville takling på Joan Capdevila. Han ble behandlet med en ekstraordinær nåde av Øvrebø, som vinket spillet videre fordi Villarreal hadde ballen, men som ikke blåste da de mistet den like etter. Antakelsen var at han ikke hadde mage nok til å sende Fàbregas av banen. Det var snilt av ham, men dårlige dommerarbeid - noe majoriteten på El Madrigal poengterte, skriver Barclay og påpeker at Fàbregas en liten stund seinere sendte i vei den målgivende pasningen som sikret 1-1.

Prøv ut Norges nye fotballsamfunn - minfotball.no

Barclay mener det faktum at Fàbregas fikk bli på banen gjorde at Arsène Wenger kunne brukte taktikktryllestaven og sørge for at Arsenal fikk en god andreomgang, i tillegg til at Fàbregas får spille returoppgjøret i London.

Hadde Fàbregas fått rødt kort hadde Arsenal blitt nødt til å klare seg uten en av verdens beste midtbanespillere.