Solveig Gulbrandsen  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Solveig Gulbrandsen (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Stabækjentene vil vinne med rutinen

Stabæk er sikre før serieåpningen mot Røa 13. april.

Solveig Gulbrandsen, Lise Klaveness og danske Katrine Pedersen har 332 landskamper til sammen. Men de er ikke de eneste veteranene på Stabæk.

Toppseriens nye storlag kan stille med en ellever bestående av kun tidligere, eller aktuelle landslagsspillere. Da blir kampen om en plass på laget hard. Men det er ikke noe problem, mener spillerne.

- Kanskje det hadde vært større problem hvis vi hadde vært mange unge som er vant til å ta mye plass på andre lag. Men vi er jo nesten 50 år gamle og vi er innstilt på å få det til å fungere, ler Klaveness.

Rutinen skal gi seier
Med gjennomsnittsalder på 25 år er Stabæk-jentene eldst i Toppserien. Hvis alle på laget har den riktige innstillingen, tror Stabæk-jentene at rutinen kan gi seier mot Røa.

- Vi har respekt for Røa og det er det veldig viktig at vi har. Men vi håper å bruke rutinen til vår fordel, for vi er det eldste laget og det burde være en fordel, fortsetter Klaveness.

- Jeg synes vi har mange bra fotballspillere på laget, så da fungerer det bra. Vi er innstilt på at det er mange som kan stå frem og avgjøre kamper. Så da må vi gi og ta litt. Men vi vil skape et vinnerlag sammen, sier Gulbrandsen.

- Vi har hatt mange treninger hvor vi trener på noen retningslinjer, og jeg tror det vil funke veldig bra. Røa er fjorårets mestere, men vi vil vise at vi kan slå dem, sier Pedersen.

Keeperproblemer
Akkurat nå sliter Stabæk mest med mangel på keeper, etter at både første og andrekeeperen er skadet. Det kan ende med at det er midtbaneveteranen Trine Rønning som må stå mellom stengene.