Silje Vaadal  (Foto: SOLUM, STIAN LYSBERG/SCANPIX)
Silje Vaadal (Foto: SOLUM, STIAN LYSBERG/SCANPIX)

George kan få erstatning

Korsbåndskadde Christer George kan få økonomisk kompensasjon. Men prosessen er vanskelig, ifølge NISO.

- Det finnes tre måter å få erstatning på, sier NISOs (Norske Idrettsutøveres Sentralforbund) forbundsleder, Silje Vaadal til TV 2 Sporten.

Beroliger George
I går fortalte TV 2 om Christer George som frykter at fotballkarrieren er over etter at han fikk konstatert at korsbåndet røk i kampen mot Molde.

Strømsgodset-spilleren står uten kontrakt til sommeren. Men ifølge NISO trenger han ikke frykte for det økonomiske tapet hvis fotballkarrieren viser seg å være over.

- Spilleren kan søke om lisensforsikring, men dette utgjør ikke en så stor sum. Han kan også søke yrkedsskadeforsikring hos NAV og forsikringselskapet som klubben bruker. I tillegg kan han søke erstatning i NISOs støttefond, fortsetter Vaadal.

- Vanskelig prosess
Hun mener det finnes alternativer slik at spilleren klarer seg. Men Vaadal understreker likevel at det er en innviklet prosess spillerne må gjennom for å få forsikring utbetalt.

- Det er en del som får avslag på forsikringssøknaden fordi definisjonen av en yrkesskade vurderes grundig i hvert tilfelle. Derfor er det greit å få hjelp av en advokat. Vi bistår gjerne med advokat hvis de kommer til oss og medlemmer får hjelp gratis, sier Vaadal.