Lance Armstrong  (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)
Lance Armstrong (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)

To arrestert etter Armstrong-tyveri

- De må ha stått sist i køen da de ble utdelt hjerner, slår Lance Armstrong fast.

To menn er arrestert av politiet i Sacramento og siktet for tyveri av blant annet spesialsykkelen til Lance Armstrong (37).

En 39-åring er mistenkt for å ha stått bak tyveriet av flere sykler fra Astana-laget i forbindelse med etapperittet Tour of California i februar. Blant syklene som ble stjålet, var Armstrongs unike Trek Livestrong 1274 temposykkel.

- Jeg hører de har arrestert to karer for å stjele sykkelen min under Tour of California. De karene må ha stått sist i køen da de ble utdelt hjerner, skriver Lance Armstrong på Twitter.

Den sjudobbelte Tour de France-vinneren brukte den gul- og svartlakkerte spesialsykkelen da han tråkket inn til tiendeplass på prologen i sitt annet etapperitt etter comebacket.

Også syklene til Astana-rytterne Steve Morabito, Jaroslav Popovitsj og Janez Brajkovic ble stjålet fra en varebil laget brukte for å frakte utstyr.

En 34-åring er arrestert for å ha vært i besittelse av tyvegods. Mannen skal ha kjøpt Armstrongs sykkel av 39-åringen, men han leverte den til politiet fire dager etter at tyveriet fant sted.

De øvrige syklene er ikke kommet til rette. (©NTB / TV 2 Sporten)