Chris Osgood   Detroit Red Wings.  (Foto: Jeff McIntosh/AP)
Chris Osgood Detroit Red Wings. (Foto: Jeff McIntosh/AP)

Kopierte «The Dominator»

Chris Osgood har nå vunnet like mange kamper som Dominik Hasek.

Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 1-4:

Mens Dominik Hasek fikk tilnavnet «The Dominator» og ble regnet som en av NHLs største stjerner, har Chris Osgood på mange måter levd en anonym tilværelse i sine 14 år som NHL-målvakt.

Men til tross for at han har kjempet om plassen med Hasek, Mike Vernon, Manny Legacé og nå Ty Conklin, har Osgood en imponerende statistikk å se tilbake på.

Han har vunnet Stanley Cup tre ganger med Detroit Red Wings, og ble den andre målvakten som har vunnet trofeet med mer enn ti års mellomrom (Terry Sawchuk var den første).

Med seieren over Buffalo Sabres, klatret han inn på topp-ti-listen over mestvinnende målvakter i NHL gjennom tidene.

Det var 389. gang han kunne gå jublende av isen. Han tangerte dermed antallet Hasek stoppet på - i hallen hvor Hasek spilte brorparten av karrieren sin.

- Det er mye jeg ikke vet, men jeg visste at jeg kunne tangere Dom her og det er ganske kult. Det er en stor ære for meg å bli nevnt i sammenheng med en målvakt som ham. Å gjøre det her gjør det litt ekstra spesielt, sa Osgood etter kampen.

Marian Hossa scoret to av målene i 4-1-seieren. Red Wings-toppscoreren er dermed oppe i 40 scoringer denne sesongen. Brad Stuart og Nicklas Lidström scoret de øvrige målene for Red Wings. Paul Gaustad scoret målet for Sabres.

Øvrige resultater:
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 2-3
Calgary Flames - Los Angeles Kings 4-1.