Christian Berg  (Foto: Vanderloock, Anders/SCANPIX)
Christian Berg (Foto: Vanderloock, Anders/SCANPIX)

Christian Berg: - Vi sliter mentalt

Christian Berg fortviler over Glimts svake seriestart.

Bodø/Glimt - Lyn: 0-2

Etter en overraskende tredjeplass i fjorårssesongen, der Glimt var seriens tredje beste hjemmelag, har de gulkledde fått en trøblete start på årets sesong.

- Forferdelig kamp
På tre kamper står bodøværingene med ett poeng. Det kom i 1-1-kampen mot Fredrikstad i første serierunde. Glimts midtbanespiller Christian Berg innrømmer at stemningen er sterkt nedadgående i Glimt-garderoben om dagen.

- Forferdelig kamp av oss. Vi sliter for tiden, er den knallharde konklusjonen til Christian Berg etter 0-2-tapet for Lyn på hjemmebane.

Se intervjuet med Christian Berg i videovinduet øverst.

Selvtilliten borte
Etter å ha seilt på en medgangsbølge forrige sesong har Glimt-spillerne møtt motstand så langt denne sesongen. Berg tror svaret ligger i hodet på spillerne.

- Det ser ut som det er mye mentalt. Folk som har prestert bra før, sliter med å komme i gang i år, sier 30-åringen til TV 2 Sporten.

Hvor har det blitt av selvtilliten dere hadde i fjor?

- Den har kanskje forsvunnet gradvis ved at vi ikke klarte å slå Fredrikstad her i serieåpningen, og ved at vi gjorde en forferdelig kamp mot Molde sist. Vi gjør en grei førsteomgang i dag, men så får vi en scoring imot og faller helt sammen. Folk har ikke nok troen, sier midtbanesliteren.

Hjemmefansen på Aspmyra stadion fikk se et likblekt Glimt-lag i søndagens oppgjør mot Lyn. Hjemmelaget fikk lite eller ingenting til fremover på banen. Først da det gjensto ti minutter produserte hjemmelaget målsjanser.

- Det er ikke noe grunn til at vi skal være så usikker på oss selv nå. Vi må bare stå frem hver enkelt og vite at vi er gode. Da vil det løsne, tror Berg.

- Nøkkelkamp neste helg
Nå mener Berg at hjemmekampen mot Strømsgodset neste helg vil bli en nøkkelkamp for hvordan resten av sesongen vil arte seg i Bodø.

- Vi må vinne den kampen, sier han.

Strømsgodset har i likhet med Glimt kun plukket ett poeng denne sesongen og ligger nest sist på tabellen på bedre målforskjell enn jumboen fra Bodø.

Se kampsammendrag i videovinduet under:

300435

Se intervju med Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen i videovinduet under:

300451